Kas vyksta Kaune birželio 22-24 dienomis? (Renginių kalendorius) | Kas vyksta Kaune

Kas vyksta Kaune birželio 22-24 dienomis? (Renginių kalendorius)

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Asmeniškai, šią renginių apžvalgą mėgstu ruošti naktį ir tik pradėjus aušti supratau, jog naktys iš tikrųjų labai trumpos – birželis artėja prie paskutinių savo atodūsių, bet juos mes, žinoma, pažymėsime griausmingai švęsdami Jonines ir pasimėgaudami trumpiausia metų naktimi. Tiesa, sinoptikai nori lyg ir apkartinti šventines nuotaikas – pastarąsias savaites tvyrojusi karščio banga nuslinks šalin, tvenksis lietaus debesys. Detalia orų prognozę galite skaityti čia. Na, o kol naktys dar ne trumpyn, dūkite ir švęskite Kaune, nes renginių, kviečiančių susiburti, tikrai netruks.

Minėjimas Kauno Senosiose kapinėse

1940-ųjų istorinė skriauda, kai Lietuva buvo okupuota be pasipriešinimo, 1941-ųjų birželį buvo ištaisyta. Birželio sukilimą galima laikyti faktine lietuvių ginkluotosios rezistencijos prieš okupantus pradžia. Organizatoriai kviečia prisiminti ir paminėti svarbų šalies istorijos įvykį, pagerbti daugiau kaip 2 tūkstančių žuvusiųjų už Lietuvos laisvę atminimą.

„Judėk sveikai“ jogos treniruotės

Ketvirtadienį pasaulis paminėjo Pasaulinę jogos dieną, tačiau joga nėra toks užsiėmimas, kurį reikia praktikuoti kartą metuose. Joga reikalauja ilgo ir kruopštaus darbo su savo kūnu, o „Judėk sveikai“ komanda sako – kada, jei ne dabar? Pasiimkite kilimėlį, buteliuką vandens bei norą mokytis ir susitikite su profesionaliais treneriais jau šį penktadienį. Treniruotės nemokamos.

Joninės prie Kauno pilies

Kauno miesto savivaldybė ir Kauno kultūros centras „Tautos namai“ kviečia Joninių išvakarėse neplikti Kauno ir burtis prie pilies. Čia blogas oras namo nebaidys, nes atmosferą kaitins grupės „Baltos varnos“ (folk), „Ūkanose“ (folk rock) ir „Rebelheart“ (rock). Renginys nemokamas.

Joninės Aleksote

Marvelėje, aikštelėje ties Nemuno ir Neries santaka, bendruomenė kviečiai tradiciškai susiburti ir švęsti Jonines, laikantis senovinių papročių, kuriuos visos šventės dalyviams primins Aleksoto bendruomenės centro savanoriai bei liaudiškos muzikos ansamblis „Svirbė“.

Naktinis dviračių žygis

Organizatoriai energingai teigia: „Žygis Jonams, Janinoms, Rasoms ir Antaninoms, o daugiausiai – minančioms pelėdoms!“ Dalyviai kviečiami trumpiausią metų naktį šokti ant įvairiausių dviračių ir vietoj paparčio žiedo surasti būrius šviečiančių jonvabalių. Maždaug 60 kilometrų trasoje džiugins susibūrtimas prie Joninių laužo ir rytinės saulės sutiktuvės. Būtina išankstinė registracija, dalyvavimas nemokamas.

Joninės Jonavoje

Jeigu visgi norėsis pabėgti nuo Kauno, karštą šventę garantuos ir Jonų bei Janinų sostinė – Jonava. Nuo šeštadienio pietų mieste pradės veikti mugės, įvairios veiklos, šokių ir dainų kolektyvais bus išlydimi į Dainų šventę, o vakare, kai pradės temti, prožektorių šviesos atsisuks į „X-faktoriaus“ nugalėtojus grupę „120“ bei ekstravagantiškąjį „Daddy Was A Milkman“ . Visos dienos renginiai nemokami.

Joninės Rumšiškėse

Jei po audringų išvakarių dar bus likę jėgų, tikrąją Joninių dieną, sekmadienį, birželio 24 d., susiburti pakvies ir Liaudies ir buities muziejus Rumšiškėse. Pašėlusio smagumo spektaklis „Kas apsakys tas dzūkų linksmybes?“, tradicinės šventinės apeigos, gausios vaišės ir lauktuvės. Geros ir pozityvios energijos ilgiausią metų dieną tikrai netruks. Renginys mokamas.

O gal Joninės nėra ta renginių dalis, į kurią orientuositės šį savaitgalį? Ne bėda – portalo „Kas vyksta Kaune“ renginių kalendorius, prie kurio kūrimo ir pildymo gali prisidėti kiekvienas iš jūsų, pateikia aibę alternatyvių renginiuose, kuriuose galite sudalyvauti šį savaitgalį. Visus juos rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA