Pirmasis I. Strazdauskaitės nužudymo posėdis: kaltinamieji lenkiasi teisingumui | Kas vyksta Kaune

Pirmasis I. Strazdauskaitės nužudymo posėdis: kaltinamieji lenkiasi teisingumui

BNS 2018/06/22 15:47
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Visi penki kaltinamieji žiauraus Ievos Strazdauskaitės nužudymo byloje pripažįsta savo kaltę, penktadienį po pirmojo posėdžio sakė prokuroras.

„Visi iš esmės prisipažįsta – kas iš dalies, kas pripažįsta. Tokio asmens, kuris nepripažintų kaltinimo, šioje byloje nėra“, – žurnalistams po posėdžio sakė prokuroras Artūras Urbelis.

Penktadienį byloje, kuri bus nagrinėjama neviešai, pradėtas įrodymų tyrimas, prokuroras perskaitė didelės apimties kaltinamąjį aktą. Kaltinamieji parodymus byloje sutiko duoti po liudytojų apklausų.

Pusbroliai kėdainiečiai Karolis Bieliauskas, Leonas Bieliauskas ir Mantas Bieliauskas kaltinami, kad siekdami nuslėpti kitą nusikaltimą bendrininkų grupėje kankindami žiauriai nužudė bejėgiškos būklės žmogų.

Jie taip pat kaltinami neteisėtu laisvės atėmimu bei turto sugadinimu. Maksimali bausmė už šiuos nusikaltimus – laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

I. Strazdauskaitė pernai kovo 5 dieną išvyko į Vilnių iš tėvų namų Plungėje ir netikėtai dingo. Po kelių intensyvios paieškos dienų jos kūnas rastas Kėdainių rajone. Teisėsaugos duomenimis, mergina buvo mirtinai uždaužyta kastuvu.

Įtariama, kad nusikaltimo motyvu tapo prabangus merginos automobilis. Į organizuotą grupę susibūrę kaltinamieji, bylos duomenimis, inscenizavo eismo įvykį, o I. Strazdauskaitei išlipus iš automobilio, ją pagrobė.

Šioje byloje kaltinimai pateikti dar dviem asmenims: marijampolietis Algimantas Stankevičius kaltinamas neteisėtu disponavimu šaunamaisiais ginklais, jis ir kėdainietis Tomas Zagurskas dar kaltinami plėšimu naudojant šaunamąjį ginklą. Jiems skirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.

Pusbroliams Bieliauskams bei T. Zagurskui taip pat pateikti kaltinimai, kad pagrobė didelės vertės svetimą turtą – daugiau nei 32 tūkst. eurų kainuojantį automobilį ir asmeninius dviejų nukentėjusiųjų Latvijos piliečių daiktus bei pinigus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA