Kauno teismas atvėrė pagrobtos ir nužudytos merginos bylą: kaltinamasis pareiškė, kad prokuroras jį smaugė (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

Kauno teismas atvėrė pagrobtos ir nužudytos merginos bylą: kaltinamasis pareiškė, kad prokuroras jį smaugė (atnaujinta)

BNS 2018/06/22 13:54
R. Tenio nuotr.

Kauno apygardos teismas penktadienį pradėjo nagrinėti plungiškės Ievos Strazdauskaitės pagrobimo ir žiauraus nužudymo bylą.

Kauno apygardos teismas plungiškės Ievos Strazdauskaitės pagrobimo ir žiauraus nužudymo bylą nusprendė nagrinėti neviešuose posėdžiuose. „Baudžiamoji byla turi būti visoje apimtyje nagrinėjama neviešame posėdyje“, – penktadienį posėdyje pranešė teisėja Svetlana Jurgaitienė.

Tokį prašymą pateikė I. Strazdauskaitės tėvai. „Nusikaltimas ir jo padarymo aplinkybės susilaukė labai didelio visuomenės informavimo priemonių dėmesio. (…) Bylos nagrinėjimas vėl gali paskatinti visuomenės informavimo nuomonių domėjimąsi“, – teigiama I. Strazdauskaitės artimųjų prašyme.

Jų atstovas Marius Endzinas sakė, kad nors artimieji yra dėkingi visuomenei ir žiniasklaidai už nelaimės nušvietimą, bet teigė, kad nagrinėjimas vėl atnaujintų skausmą, kurį patyrė.

„Byla turi būti išnagrinėta teisme – ne gatvėse, prie televizorių, kiemuose ar turguose, išsaugant nukentėjusiųjų teisę į privatumą“, – sakė advokatas.

Taip pat savo prašymą jis motyvavo liudytojų nesusižinojimo principu, kuriam galėtų pakenkti viešumas. Šį prašymą palaikė ir prokuroras Artūras Urbelis. Jis teigė, kad byloje yra daug duomenų apie asmeninį nukentėjusiųjų gyvenimą.

Vienas iš kaltinamųjų prieš pradedant nagrinėti bylą pareiškė, kad norėtų nuo bylos nušalinti prokurorą A. Urbelį, šis prieš jį esą smurtavo.

„Jis mane smaugė tardymo metu, necenzūriškai ir žeminančiai kalbėdamas su manimi“, – sakė kaltinamasis Karolis Bieliauskas. Vyras teigė dėl šio poelgio niekur nesikreipęs, nes bijojo, netikėjo, kad būtų sulaukęs pagalbos.

Anot prokuroro, kaltinamasis meluoja. „Betarpiškai su K. Bieliausku aš nedirbau, jį esu matęs vieną kartą tyrėjos kabinete po sulaikymo, jam būnant kartu su savo advokate“, – sakė prokuroras.

„Esu nusivylęs tuo, kad galima taip įžūliai meluoti. Griežtai neigiu šiuos pasakymus“, – kalbėjo A. Urbelis. Kaltinamojo advokatas tvirtino, kad jis pats nematė tokių prokuroro veiksmų. Teismas nusprendė prašymą atmesti, nesant kaltinamojo teiginius pagrindžiančių duomenų.

Pusbroliai kėdainiečiai Karolis Bieliauskas, Leonas Bieliauskas ir Mantas Bieliauskas kaltinami, kad siekdami nuslėpti kitą nusikaltimą bendrininkų grupėje kankindami žiauriai nužudė bejėgiškos būklės žmogų. Jie taip pat kaltinami neteisėtu laisvės atėmimu bei turto sugadinimu.

Kaltinamieji jau daugiau kaip metus laikomi suimti. Į posėdžių salę atvesti teisiamieji dengėsi veidus, bylos nagrinėjimą taip pat stebėjo keli Bieliauskų artimieji.

I. Strazdauskaitė pernai kovo 5 dieną išvyko į Vilnių iš tėvų namų Plungėje ir netikėtai dingo. Po kelių intensyvios paieškos dienų jos kūnas rastas Kėdainių rajone. Teisėsaugos duomenimis, mergina buvo mirtinai uždaužyta kastuvu.

Įtariama, kad nusikaltimo motyvu tapo prabangus merginos automobilis. Į organizuotą grupę susibūrę kaltinamieji, bylos duomenimis, inscenizavo eismo įvykį, o I. Strazdauskaitei išlipus iš automobilio, ją pagrobė.

Byloje yra gauti keturių nukentėjusiųjų I. Strazdauskaitės šeimos narių ir Latvijos piliečių, kurių automobilis buvo pagrobtas, prašymai bylą nagrinėti nedalyvaujant – jiems atstovauja advokatas.

Šioje byloje kaltinimai pateikti dar dviem asmenims: marijampolietis Algimantas Stankevičius kaltinamas neteisėtu disponavimu šaunamaisiais ginklais, jis ir kėdainietis Tomas Zagurskas dar kaltinami plėšimu naudojant šaunamąjį ginklą. Jiems skirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.

Pusbroliai Bieliauskai bei bei T. Zagurskas taip pat pateikti kaltinimai, kad pagrobė didelės vertės svetimą turtą – daugiau nei 32 tūkst. eurų kainuojantį automobilį ir asmeninius dviejų nukentėjusiųjų Latvijos piliečių daiktus bei pinigus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA