Broliai Kaune atsiėmė aukštojo mokslo diplomus | Kas vyksta Kaune

Broliai Kaune atsiėmė aukštojo mokslo diplomus

„Facebook“ nuotr.

Ketvirtadienį legendinėje Kauno sporto halėje vyko akademinio jaunimo šventė – čia iškilmingai bus įteikti Lietuvos sporto universiteto (LSU) bakalauro ir magistro studijų diplomai. Tarp aukštosios mokyklos absolventų šmėžavo ir kiekvienam sporto aistruoliui puikiai žinomi veidai, kai kurie – itin lengvai pastebimi.

Treniravimo sistemų studijų programos sporto bakalauro diplomus saulėtą ketvirtadienį gavo žymūs Lietuvos krepšininkai broliai Darjušas ir Kšyštofas Lavrinovičiai.

„Mums tai – labai didelė šventė. Kadangi studijos buvo neakivaizdinės, pelnyti diplomą keturių metų neužteko“, – portalui „Žmonės“ tvirtino broliai Lavrinovičiai, į šventę atvykę su žmonomis ir vaikais.

Svajonę mokytis universitete charizmatiški krepšininkai turėjo nuolat stumti į šoną dėl darbo specifikos – sportininkai nuolat keldavosi iš vienos šalies į kitą. Galiausiai proga sėsti prie studijų atsirado 2012 m. apsivilkus Kauno „Žalgirio“ marškinėlius. Lavrinovičiai šiandien gautais diplomais akademinės karjeros baigi neketina – planuoja studijuoti toliau.

Tarp šiemet baigusiųjų LSU taip pat – pasaulio disko metimo čempionas Andrius Gudžius, legendinio krepšininko Modesto Paulausko sūnus Modestas, ne kartą Lietuvos moterų krepšinio lygoje aukso medaliu pasipuošusi „Hoptrans Sirenos“ klubo direktorė, krepšininkė Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė.

Absolventus sveikino laikinoji LSU rektorė docentė daktarė Diana Rėklaitienė ir LSU Tarybos pirmininkas Arūnas Kučikas, o šventę papuošė Kineziterapijos studijų programos absolventas Vakaris Mičiūnas, pasipiršęs savo mylimajai – irgi ką tik kineziterapeutės diplomą gavusiai Simonai Radzevičiūtei.

LSU Studijų kokybės priežiūros centro duomenimis, šiemet Universitetą baigė 436 studentai: pirmosios pakopos studijas – 347 bakalaurai, antrosios – 89 magistrai. Diplomai įteikti Treniravimo sistemų, Kineziterapijos, Kūno kultūros ir sporto, Sportinės rekreacijos ir turizmo, Fizinio aktyvumo ir visuomenės sveikatos, Taikomosios fizinės veiklos, Sporto vadybos studijų ir kitų programų absolventams.

Šiemet Universitetas išleido ir pirmąją tarptautinės studijų programos Physical Activity and Lifestyle laidą – ją baigė 18 absolventų.
Lietuvos sporto universitete vykdomos 8 bakalauro, 10 magistro ir dviejų krypčių (biologijos ir edukologijos) doktorantūros studijos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA