Autobuse teko iškęsti tikrą pragarą: vairuotojas spinduliavo apatija | Kas vyksta Kaune

Autobuse teko iškęsti tikrą pragarą: vairuotojas spinduliavo apatija

delfi.lt 2018/06/21 17:23
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Niekuo neypatinga kelionė iš Kauno į sostinę autobuso keleiviams virto pragarišku košmaru. Apie 30 laipsnių karštyje sostinėn riedėję žmonės prašė verčiau visai išjungti netinkamai funkcionavusią vėdinimo sistemą, bet vairuotojas buvo nesukalbamas.

Istoriją apie siaubingą kelionę TOKS autobusu papasakojo juo važiavusi vilnietė Rūta. Autobusas važiavo iš Raseinių į Vilnių. Rūta penktadienį, 17.30 val., įlipo Kaune.

Keleivė iš karto pajuto, kad autobuse karšta, bet pagalvojo, kad autobusui pradėjus važiuoti įsijungs kondicionieriai, ir viskas bus gerai. Autobusas pajudėjo, ir keleiviams į kojas pradėjo pūsti karštas kondicionierius, pasakojo Rūta. „Žmonės isterikavo, sakė: „išjunkite, nes labai karšta“, – pasakojo moteris.

Pasak jos, dar neišvažiavus iš Kauno iš autobuso išlipo moteris su vaiku, ji prašė, kad grąžintų pinigus, bet vairuotojas nesutiko. Paskui išlipo ir pagyvenusi moteris.

„Atsistojo vaikinai, patys ėjo prie vairuotojo, maigė kondicionierių. Mes visi pradėjome sakyti, kad „turite apsisukti ir grįžti į stotį“, nes jautėme, kad autobusas yra tikrai techniškai netvarkingas. Aš padariau nuotrauką, kur matosi, kad yra 28 laipsniai karščio autobuse“, – pasakojo Rūta.

Ji pasakojo, kad visi keleiviai buvo labai pikti. Ji pati paskambino į TOKS administraciją, paprašė, kad susisiektų su vairuotoju ir paprašytų, kad jis grįžtų atgal.

„Administratorės sakė: „mes nieko nežinome, nieko negalime padėti“. Paprašėme vairuotojo, kad jis atsidarytų langą, jo žodžiai buvo: „jūs norite, kad mane perpūstų?“ – pasakojo Rūta.

Ji keliavo iki Vilniaus. „Išlipau šlapiais marškinėliais“, – pasakojo Rūta. Keleiviai TOKS administracijai išsiuntė raštą su prašymu grąžinti pinigus.

„Svarbiausia – ne tie pinigai, bet, kad situacija nesikartotų“, – sakė Rūta. Ji nuogąstavo, kad, jeigu autobuse būtų buvęs žmogus, pavyzdžiui, su silpna širdimi, tai jam tokia kelionė galėjo baigtis blogai.

Žada atlyginti kelionės išlaidas

TOKS pardavimų ir rinkodaros direktorė Sigita Vaičiutė kompanijos vardu atsiprašė keleivių dėl kelionės metu įvykusio autobuso oro kondicionieriaus gedimo.

„Visiems mūsų autobusams atliekamos techninės patikros, kurios užtikrina, kad kiekviena transporto priemonė prieš išvykdama iš autobusų parko būtų techniškai tvarkinga ir suteiktų saugią bei komfortišką kelionę mūsų keleiviams“, – teigė S. Vaičiutė.

Kompanijos atstovė apgailestavo, kad kelionės metu sugedus autobuso kondicionavimo sistemai, nebuvo galimybės jo pakeisti.

„Tačiau vos jam sugrįžus į autobusų parką, nedelsiant pašalinome gedimą. Visiems šiuo autobusu vykusiems ir kelionės dokumentus pateiksiantiems keleiviams stengsimės kompensuoti kelionės bilieto išlaidas. Darome viską, kad tokių situacijų ateityje nepasikartotų“, – teigė S. Vaičiutė.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA