Puoduką mirtinu įrankiu pavertęs kaunietis stos prieš teismą | Kas vyksta Kaune

Puoduką mirtinu įrankiu pavertęs kaunietis stos prieš teismą

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas dėl tyčinio S. P. nužudymo ir jo palaikų slėpimo. Kaltinimai nužudžius vyrą pareikšti 38 metų Kauno miesto gyventojui D. N. Įtariama, kad po nužudymo, padedant bendrininkui A. N., vyras aukos kūną paslėpė vietinės kanalizacijos šulinyje, kuriame palaikai prabuvo dvejus metus.

Kaip nurodoma prokuratūros pranešime, 2016-ųjų pradžioje policija išplatino dingusio be žinios 39 metų vyriškio nuotrauką. Po ilgų paieškų vyro lavonas rastas praėjus dvejiems metams po dingimo.

Ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų visuma leidžia įtarti, kad išgertuvių, kuriose dalyvavo abu kaltinamieji ir auka, metu įvyko konfliktas. Jo metu kaltinamasis D. N., būdamas neblaivus, panaudodamas keramikinį puodelį, galimai sudavė aukai į galvą. Dėl šios priežasties S. P. įvykio vietoje mirė. Įtariama, kad kaltinamieji vyro kūną įmetė į šulinį.

Kaltinamasis D. N. nepripažįsta įvykdęs jam inkriminuojamą nusikalstamą veiką. A. N. pripažįsta, kad padėjo draugui paslėpti S. P. lavoną ir slėpė informaciją apie padarytą nusikalstamą veiką.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos Trečiojo skyriaus tyrėjai, o tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Darius Jakutis.

Baudžiamasis kodeksas už tyčinį nužudymą numato laisvės atėmimą nuo 7 iki 15 metų. Už nusikaltimo ar nusikaltimą padariusio asmens slėpimą gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas, arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA