Š.Jasikevičiui suteiktas Kauno garbės piliečio vardas: labai didžiuojuosi būdamas kaunietis | Kas vyksta Kaune

Š.Jasikevičiui suteiktas Kauno garbės piliečio vardas: labai didžiuojuosi būdamas kaunietis

BNS 2018/06/20 13:56
Kauno savivaldybės nuotr.

Trečiadienį Kauno rotušėje „Žalgirio“ krepšinio komandos vyriausiajam treneriui Šarūnui Jasikevičiui oficialiai suteiktas Kauno garbės piliečio vardas.

[galerija kiek=”4″]

„Noriu padėkoti Kauno miestui už tokią didžiulę garbę. Labai didžiuojuosi būdamas kaunietis. Visada stengdavausi gerai atlikti savo darbą ir jei tuo prisidėjau prie savo miesto garsinimo, be galo džiaugiuosi. Tai yra viena didžiausių garbių, kokią esu patyręs savo gyvenime. Ačiū labai. Stengsiuosi toliau garsinti mūsų miestą“, – dėkodamas už išskirtinį įvertinimą kalbėjo Š. Jasikevičius.

Š. Jasikevičius įvertintas tiek už savo nuopelnus kaip krepšininkas, tiek kaip treneris. Jis už įvertinimą dėkojo Kaunui ir teigė besididžiuojantis esąs kauniečiu, taip pat savo tėvams ir šeimai.

„Šarūnai, tikrai didelė man garbė. Šis apdovanojimas yra ne tik už krepšinį – yra už pačio moralinį veidą, meilę šeimai, meilę miestui“, – kalbėjo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

„Mes žinome, kad širdyje tu buvai, esi kaunietis, liksi kaunietis. Tau atsiveria didelės karjeros tiek mūsų mieste, tiek Europoje galimybės. Žinok, kad visada būsi laukiamas“, – kreipėsi į trenerį meras.

Š. Jasikevičiaus vedamas Kauno „Žalgiris“ šiemet Eurolygoje užėmė trečiąją vietą.

Renginio metu taip pat pagerbti LKL čempionais tapę „Žalgirio“ krepšininkai: miestas juos apdovanojo sidabriniais Kauno medaliais, sukurtais specialiai šimtmečio progai.

Pirmadienį Kauno „Žalgiris“ nugalėjo Vilniaus „Lietuvos rytą“, laimėjo seriją 4-1 ir tapo šalies čempionais.

Kauno miesto garbės piliečio vardas nuo 1991-ųjų teikiamas nusipelniusiems asmenims, savo darbais ir veikla meno, mokslo, kultūros, sporto ir visuomeninėje bei kitose srityse garsinantiems Kauno miesto vardą Lietuvoje ir svetur, taip pat už svarų indėlį kuriant Kauno miesto gyventojų kultūrinę, ekonominę, socialinę ir dvasinę gerovę.

1997 metais Kauno garbės piliečių paskelbtas kitas garsus Lietuvos krepšininkas – Arvydas Sabonis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA