VTEK: šeši Kauno savivaldybės įmonių valdybų nariai laiku nedeklaravo interesų | Kas vyksta Kaune

VTEK: šeši Kauno savivaldybės įmonių valdybų nariai laiku nedeklaravo interesų

BNS 2018/06/20 20:20
Asociatyvi / Archyvo nuotr.

Šeši Kauno savivaldybės įmonių valdybų nariai nedeklaravo interesų ir pažeidė įstatymą, trečiadienį vienbalsiai nusprendė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

Kaip pranešė VTEK, „Kauno energijos“ valdyboje dirbę Ramūnas Paškevičius ir Algimantas Stasys Anužis, Laboratorinių bandymų centro valdybos nariai Gediminas Antanas Kunčinas ir Vytautas Juodagalvis, taip pat „Kauno aikštelės“ valdybos nariai Rosvydas Marcinkevičius ir Virginijus Visockas pažeidė įstatymo reikalavimą nustatyta tvarka ir terminais deklaruoti privačius interesus.

Tyrimų metu nustatyta, kad minėtieji bendrovių valdybų nariai privačius interesus deklaravo praleisdami nustatytą terminą.

VTEK rekomenduoja „Kauno energijai“, Laboratorinių bandymų centrui bei „Kauno aikštelei“ užtikrinti, kad naujai skiriami valdybos nariai būtų nedelsiant informuojami apie jiems taikomą pareigą deklaruoti privačius interesus.

Šių metų sausį įsigaliojus įstatymų pakeitimams, privačių interesų deklaracijas taip pat turi teikti ir valdybų nariai valstybės ar savivaldybių įmonėse, o taip pat stebėtojų tarybų bei valdybų nariai akcinėse bendrovėse ir uždarosiose akcinėse bendrovėse, kurių akcijos, suteikiančios daugiau kaip pusę balsų visuotiniame akcininkų susirinkime, nuosavybės teise priklauso valstybei ar savivaldybei.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA