Vandens formulės pilotas E. Riabko Pasaulio čempionate išlieka tarp lyderių | Kas vyksta Kaune

Vandens formulės pilotas E. Riabko Pasaulio čempionate išlieka tarp lyderių

Organizatorių nuotr.

Vienintelis Lietuvos F2 vandens formulių pilotas Edgaras Riabko Pasaulio čempionate ir toliau išlieka antras. Antrasis etapas Danijoje buvo sustabdytas dėl netinkamų oro sąlygų, tad pilotų rikiuotė išliko tokia pati, kaip po pirmo etapo Kaune.

„Pirmą kartą džiaugiausi, kad etapas buvo atšauktas“, – sako E. Riabko. Sportininkas Alborge turėjo kovoti ne tik su varžovais ir bangomis, bet ir su techninėmis problemomis.

Danijoje pilotų laukė itin sunkus etapas – trasa driekėsi jūros įlankoje, kurios krantus riboja stati betoninė krantinė.

„Tai mums pačios sunkiausios sąlygos plaukti – bangos niekur nedingsta, niekas jų neslopina, banga grįžta atgal, o vanduo kaip verdantis, visada banguoja. Man patinka bangos, nes meistriškumas ir pasireiškia sunkiomis sąlygomis. Plaukti greitai ant lygaus ir ant banguojančio vandens yra du skirtingi dalykai, todėl man pačiam įdomu, kaip seksis susidoroti su bangomis“, – sako E. Riabko.

Etapas Danijoje lietuviui prasidėjo puikiai – E. Riabko laimėjo parodomąsias sprinto lenktynes.

Kvalifikacijoje kaunietis užėmė šeštąją poziciją, tačiau tuomet pastebėjo, kad variklis dirba ne taip, kaip turėtų.

„Dar po sprinto varžybų pastebėjau, kad kai variklis ilgiau pastovi neužkurtas, vėliau sunkiau įsisuka. Jei užgesinus vėl iškart variklis užkuriamas – tada viskas gerai. Variklis visiškai naujas. Matyt, dar ne viską apie jį žinome“, – šypteli E. Riabko.

Beje, tokios pačios problemos kamavo ir kai kuriuos kitus lenktynininkus.

„Tai lemia, kad iškart po starto prarandamos kelios sekundės dalys, o varžovai spėja tave aplenkti. Kai variklis įsisuka – tada viskas gerai, tačiau pats startas būna labai prastas. Ieškosime problemos, nes kol kas nežinome, kas yra. Bandysime klausti ir užsieniečių patarimų, tačiau už dyką patirtimi niekas neskuba dalintis“, – šypsosi E. Riabko.

Taip nutiko ir Aalborge – iš šeštosios vietos startavęs E. Riabko prarado kelias pozicijas, tačiau į avariją pateko JAV pilotas Brentas Dillardas, o lenktynės buvo sustabdytos.

Pilotai buvo grąžinti į boksus. Planuota, kad lenktynės bus pratęstos, tačiau organizatoriai nusprendė nerizikuoti.

„Bangos buvo tokio dydžio, kad peršokus per vieną laivas nerdavo po kita, visą laivą apsemdavo“, – pasakoja E. Riabko.

Šiemet Pasaulio F2 čempionatą sudarys penki etapai – po Kauno ir Danijos dabar etapas vyks Norvegijoje.

Vėliau F2 pilotai lenktyniaus Portugalijoje, o čempionatas finišuos Šri Lankoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA