Kaunas švenčia: „Žalgiris“ kartu su J. Valančiūnu traukė pergalės dainas | Kas vyksta Kaune

Kaunas švenčia: „Žalgiris“ kartu su J. Valančiūnu traukė pergalės dainas

R. Tenio nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai aštuntą kartą iš eilės ir dvidešimtą kartą istorijoje tapo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) nugalėtojais. Tradiciškai, komanda susitiko su gerbėjais, norėdami padėkoti jiems už nuoširdų palaikymą viso sezono metu.

Po rungtynių žalgiriečiai susitiko su sirgaliais šalia arenos. Netilo skanduotės, o Šarūnas Jasikevičius bei Paulius Jankūnas traukė pergalės dainas, duetu uždainuodami legendinės „Žemyn upe“ posmelį, garsiai šaukdami – „Kaunas – Lietuvos širdis“.

Stovėdamas ant improvizuotos scenos, komandos vyriausiasis treneris šmaikštavo, kad priešais minią stovi naujieji „Žalgirio“ žaidėjai – Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis, kurie abu šventė su Kauno komanda. J. Valančiūnas buvo pasipuošęs pergalės įamžinimui skirtais marškinėliais, o D. Sabonis išsitraukė savo senuosius „Žalgirio“ marškinėlius.

Tiesa, Artūras Milaknis paklausė J. Valančiūno, ar jis planuoja karjerą baigti „Žalgiryje“, tačiau vidurio puolėjas nuo tiesaus atsakymo išsisuko.

Pirmadienio vakarą Kauno „Žalgiris“ užbaigė „Betsafe LKL“ finalo seriją 4:1, kovingųjų Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkų dvasią palaužę rezultatu 80:70.

Ši pergalė pažymi net pora jubiliejinių skaičių komandos istorijoje – „Žalgiris“ finalo seriją žaidė jau 25-ąjį, o čempionų titulą įsirašo 20-ąjį kartą. Finalo serijos Kauno komanda nepralaimi nuo 2011-ųjų.

LKL finalo seriją laimėjęs „Žalgiris“ vilniečiams nusileido tik vieną kartą (82:73). Visos kitos finalo serijos rungtynės baigėsi kauniečių pergalėmis (96:83; 90:80; 82:78; 80:70).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA