Kauno rajonas žaliuoja: šalia Sergeičikų pasodintas Rotary parkas | Kas vyksta Kaune

Kauno rajonas žaliuoja: šalia Sergeičikų pasodintas Rotary parkas

Kauno raj. savivaldybės inf. 2018/06/19 21:56
krs.lt nuotr.

Antradienį Karmėlavos girininkijoje esančio Sergeičikų miško laukymėje buvo atidengta lentelė, informuojanti, kad 3 ha teritorijoje pasodintas Rotary parkas.

[galerija kiek=”4″]

Daugiau kaip 1900 ąžuoliukų ir 600 eglučių įvairių Kauno Rotary klubų nariai sodino dar pavasarį, o šį kartą atvyko pasižiūrėti, kaip sodinukai atlaikė sausrą. „Pasodinti parką – mūsų sena idėja. Atkurtos Lietuvos šimtmetis buvo puiki proga ją įgyvendinti“, – sakė parko sodinimo koordinatorius, Rotary klubui „Romuva“ atstovaujantis Raimondas Krištaponis.

Iniciatyvą palaikė kolegos iš dar septynių Rotary klubų: „Tauro Rotary“, „Kauno Rotary“, „Tvirtovės Rotaract“, Kauno Rotaract“, „Dipolio Rotary“, „Sumus Rotary“ ir „Hansa Rotary“. Iš viso talkoje dalyvavo daugiau kaip 200 žmonių.

Rotariečiai labiausiai dėkingi Karmėlavos girininkui Jonui Mačiuliui, kuris padėjo suderinti parko projektą ir pasirūpino sodinukais.

Šalia kelio į Neveronis užsodinta laukymė dar nelabai primena parko: nors čia ir pakabinti pirmieji inkilai, tačiau dar reikėtų luktelėti, kol medeliai paaugs, po to kurti infrastruktūrą. „Norėtume nuolat rūpintis šia vieta: įrengti suoliukų, formuoti takus, poilsio vietas, reikalui esant atsodinti medelius, juos genėti“,- apie ateities planus kalbėjo R. Krištaponis.

J. Mačiulis sakė, kad tokios iniciatyvos padeda didinti Lietuvos miškingumą, kuris dabar siekia 30 proc. Girininkas pastebėjo, kad šylantis klimatas ąžuolams yra palankus, todėl rotariečių darbas nenueis veltui.

Į lentelės atidengimo iškilmes atvykęs Kauno rajono meras Valerijus Makūnas už gražią iniciatyvą J. Mačiuliui ir Rotary klubų vadovams įteikė padėkas. „Plėsti žaliąsias Pakaunės zonas yra puikus sumanymas“, – džiaugėsi meras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA