Norintiems prisidėti prie Popiežiaus sutiktuvių Kaune – dar yra laisvų vietų | Kas vyksta Kaune

Norintiems prisidėti prie Popiežiaus sutiktuvių Kaune – dar yra laisvų vietų

Organizatorių nuotr.

Nuo gegužės mėnesio pabaigos vyksta aktyvi popiežiaus Pranciškaus vizito savanorių registracija. Vilniuje ir Kaune jų prireiks 1 tūkst. Anot savanorių koordinatoriaus Kaune Manto Kuraičio, dauguma žmonių panoro prisidėti prie darbų sostinėje, jaunimo susitikime, tad Kaune dar yra laisvų vietų. Suskubti reikėtų iki rugpjūčio 1 d.

Lankysis Vilniuje ir Kaune

Popiežius Pranciškus Lietuvoje lankysis rugsėjo 22-23 d. (šeštadienį ir sekmadienį). Pagrindinė vizito programa: rugsėjo 22 d. popiet vyks šventinis popiežiaus susitikimas su jaunimu Vilniuje (Katedros aikštėje), o rugsėjo 23 d. popiežius aukos Šv. Mišias Kauno santakoje.

Organizatoriai skelbia, kad vizito Vilniuje metu popiežius melsis Aušros Vartų Švč. Mergelės Marijos Gailestingumo Motinos koplyčioje, aplankys buvusį KGB kalėjimą, prisimins okupacijų aukas. Vėliau susitiks su prezidente ir žmonėmis, susirinkusiais S. Daukanto aikštėje. Skirs laiko pabendrauti su kunigais, vienuoliais ir vienuolėmis, seminaristais.

Norintieji dalyvauti šv. Mišiose Kaune ir Jaunimo susitikime su popiežiumi Vilniuje – privalės iš anksto užsiregistruoti: įsirašyti į parapijos grupę arba savarankiškai registruotis internetu. Šiuo metu registracija vyksta bažnyčiose, parapijose, rektoratuose. Elektroninė registracija prasidės rugpjūčio 1 d.

Vėliau popiežius vyks į Latviją ir Estiją.

Popiežius Pranciškus./Organizatorių nuotr.

Laukiama piligrimų antplūdžio

Pirmą kartą Šventas Tėvas Lietuvoje lankėsi 1993 metais. Į rugsėjo 6 d. Kauno Santakoje vykusį susitikimą su popiežiumi Jonu Pauliumi II suplūdo apie 150-200 tūkst. žmonių. Ar tiek pat piligrimų į Kauną sugužės ir šį rudenį – pamatysime. Organizatoriai svarsto, kad bus iki 200 tūkst. žmonių.

Popiežius Pranciškus sveikinasi su tikinčiaisiais, jį lydi gausi apsauga./Užsienio spaudos nuotr.

Į savanorius – tik nuo 16 metų

Savanorių koordinatoriaus Kaune Manto Kuraičio duomenimis, per kelias savaites nuo registracijos pradžios, jau užsiregistravo daugiau kaip 1 tūkst. savanorių, tačiau Kaune jų dar trūksta. „Pirmą kartą per mano darbo patirtį krikščioniškuose, katalikiškuose renginiuose – yra toks savanorių bumas. Tai džiugina. Visgi, labai kviečiame kauniečius, nes dauguma savanorių išvažiuos į Vilnių, kur vyks jaunimo susitikimas su popiežiumi. Kaune dar yra laisvų vietų, kviečiame registruotis!”, – ragino M. Kuraitis.

Organizatoriai pasirūpins savanorių maitinimu, nakvyne (jei reikės) bei kitomis būtiniausiomis savanorystei reikmėmis. Savanoriai ir organizatoriai pasirašys savanoriško darbo sutartį. Nepilnamečiai savanoriai turi turėti tėvų sutikimą.

Tikimasi, kad Kaune darbuosis 600 – 700 savanorių. Svarbu pažymėti, kad savanoriai užmokesčio už pagalbą – negaus.

Kauno santakoje rugsėjo 23 d. bus sausakišma – čia popiežius laikys Šv. Mišias./R. Tenio nuotr.

Kokie darbai laukia savanorių

Savanoriai paruošiamuosius darbus pradės likus savaitei iki vizito, didžiausias sujudimas vyks renginio išvakarėse – savanoriai dirbti pradės dar vidury nakties bei paryčiais.

Savanorių pagalbos prireiks ne tik paties vizito dienomis, bet ir savaitę iki renginio bei keletą dienų po jo. Savanoriai padės įrengti susitikimų su popiežiumi vietas ir paruošti kelius, kuriais Vilniuje ir Kaune važiuos Pranciškus. Vizito metu savanoriai budės popiežiaus kelyje, teiks informaciją apie renginius, nukreips žmones į sektorius ir pan., taip pat darbuosis liturgijos, logistikos, tvarkos ir srautų valdymo, informacijos palapinių komandose.

Po renginio savanoriai padės sutvarkyti renginių vietas: patraukti ir išardyti susitikimo vietų ir kelių atitvarus bei ženklus, surinkti šiukšles, sudėti į vietas naudotus daiktus ir t. t.

LR Prezidentė D. Grybauskaitė susitikime su popiežiumi Pranciškumi./LR prezidentūros nuotr.

Ar atrinko, paaiškės po mokymų

Apsisprendę tapti savanoriais asmenys turi iki rugpjūčio 1 d. užpildyti registracijos anketą čia.

Jei norinčių savanoriauti bus daugiau nei savanorystės vietų, pirmenybė bus teikiama anksčiau užsiregistravusiems

Rugpjūčio 18 d. bus savanorių mokymai Kaune (Vilniuje – rugsėjo 8 d.). Mokymai privalomi. Ar savanorių kandidatūros patvirtintos – paaiškės po mokymų, atrinktieji gaus patvirtinimo laišką.

Pasiruošimas popiežiaus vizitui./Vadovybės apsaugos departamento prie VRM nuotr.

Popiežius atneša ramybę

Savanorių koordinatorius Kaune M. Kuraitis portalui „Kas vyksta Kaune” teigė, kad savanoriaudami, žmonės jau  atsiliepia į popiežiaus žinią: ne stebėti gyvenimą, o eiti, daryti, padėti. „Katalikų Bažnyčios vadovas atneša svarbią žinią. Ir ne popiežius čia pats svarbiausias, bet jo žinia. Be abejo, tai labai reikšmingas vizitas, juk atvyksta 1 milijardą tikinčiųjų atstovaujantis žmogus”, – sakė M. Kuraitis ir pridūrė: „Pasistenkime, kad kauniečiai deramai pasitiktų Lietuvos ir užsienio piligrimus, tai yra garbė ir galimybė parodyti, kad Kaunas – svetingas miestas.”

Visi susitikimai su popiežiumi Pranciškumi Lietuvoje bus nemokami, tad raginama būti budriems ir išgirdus apie bilietų pardavėjus į šiuos renginius – pranešti pareigūnams.

Informaciją apie popiežiaus vizitą sekite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA