„Ryanair“ vadovybė pratrūko: reikalauja oro uostus keisti alkoholio pardavimo tvarką | Kas vyksta Kaune

„Ryanair“ vadovybė pratrūko: reikalauja oro uostus keisti alkoholio pardavimo tvarką

Asociatyvi nuotr. / R. Tenio nuotr.

Airijos pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ ragina sugriežtinti apribojimus, taikomus alkoholio prekybai oro uostuose. Tokių veiksmų bendrovę privertė imtis incidentas, fiksuojamas bendrovės lėktuvo salone praėjusį savaitgalį, informuoja BBC.

Praėjusį šeštadienį „Ryanair“ oro linijų lėktuvas, skridęs iš Dublino į Ibizą (Ispanija) buvo priverstas nusileisti Paryžiuje dėl salone kilusių neramumų, kuriuose dalyvavo iki 20 keleivių. Trys keleiviai buvo išlaipinti iš lėktuvo Bovė (Beauvais) oro uoste, esančiame apie 85 km nuo Paryžiaus, ir perduoti Prancūzijos policijai.

Pasak Dublino oro uosto atstovo spaudai, nors kai kurių asmenų, skridusių šeštadienio „Ryanair“ skrydžiu, elgesys buvo akivaizdžiai nepriimtinas, oro linijų pasiūlyti alkoholio prekybos apribojimai – „drakoniški“. „Tokie apribojimai paveiktų visus keleivius dėl labai mažos keliautojų oro linijomis saujelės“, – teigėoro uosto atstovas spaudai.

Aviacijos bendrovė siūlo uždrausti prekiauti alkoholiniais gėrimais oro uostuose iki 10-os valandos ryto, taip pat apriboti alkoholio pardavimus iki dviejų gėrimų vienam keleiviui.

„Oro uostams yra privalu imtis prevencinių priemonių siekiant sumažinti perteklinį alkoholio vartojimą ir problemas, kurias tai sukelia“, – pažymėjo aviacijos bendrovė.

Oro linijos pridūrė, kad yra nesąžininga, jog oro uostai smarkiai pelnosi iš alkoholio pardavimų, o su padariniais tenka kovoti aviacijos bendrovėms.

Gegužę „Ryanair“ pranešė apie rekordinius metinius rezultatus: pelnas, atskaičius mokesčius, padidėjo 10 proc., iki 1,45 mlrd. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA