Praneša skaitytojai: kelio atkarpa Šilainiuose bado akis ir gadina automobilius | Kas vyksta Kaune

Praneša skaitytojai: kelio atkarpa Šilainiuose bado akis ir gadina automobilius

Skaitytojo nuotr.

Nors šalia Baltų prospekto jau eina eina visiškai naujas dviračių takas, pačios gatvės būklė ne pavyzdinė. „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas užfiksavo neseniai virš Žemaičių plento paklotos asfalto dangos defektus. Kauniečio manymu, savivaldybė turėtų kuo skubiau kreiptis į darbų rangovą dėl garantinio prospekto remonto.

[galerija kiek=”4″]

„Pastebėjau, kad prieš kelis metus Šilainiuose atlikti kelio remonto darbai karšto regeneravimo būdu nėra kokybiški“, – nuomonę dėstė vyras, pridūręs, kad trūkumai matėsi jau pernai, tik jų neprisiruošęs nufotografuoti ir pranešti.

Nors kelio įtrūkimų, įdubimų ir kitokių nelygumų Šilainiuose karšto regeneravimo būdu tvarkytuose ruožuose, pasak skaitytojo, apstu, bene pastebimiausi jie ant Žemaičių plentą kertančio viaduko.įvairių „Važiuojant automobiliu jaučiasi nemažas smūgis į važiuoklę, nes kelias stipriai įtrūkęs, o vietomis ir labai giliai įdubęs“, – tvirtino kaunietis.

Jo žiniomis, teisės aktuose kelio darbams yra nustatytas netrumpas garantinis terminas, tad Kauno miesto savivaldybė esą turėtų pasinaudoti savo teise kreiptis į rangovus ir reikalauti trūkumus ištaisyti. Juolab, kad buvo atliktas ne šiaip duobių taisymas, o išklota visiškai nauja kelio danga.

Vyras priminė, kad analogiškas remontas buvo atliktas ir kitose Kauno vietose, pavyzdžiui, Jonavos bei Tunelio gatvėse, Karaliaus Mindaugo prospekte – problemų potencialiai gali kilti ir ten.

„Tiesiog būtų apmaudu, jeigu savivaldybė nepasinaudotų savo teise per garantinį terminą ištaisyti kelio darbų trūkumus nepatirdama papildomų išlaidų. Toks remontas miestui kainavo didžiulius pinigus, todėl norėtųsi, kad danga tarnautų kuo ilgiau“, – samprotavo kaunietis.

Visgi „Kas vyksta Kaune“ susisiekus su Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėju Aloyzu Pakalniškiu paaiškėjo, kad garantinių darbų reikalauti neketinama, mat skaitytojo įamžinti įtrūkimai šioje gatvės vietoje esą visai normalus reiškinys.

„Nauja danga Baltų prospekte klota prieš keletą metų, asfaltbetonio sluoksnis buvo paklotas ir ant viaduko deformacinių siūlių, kurių paskirtis – „sugerti“ dėl temperatūros pokyčių, eismo apkrovos ir kitų priežasčių atsirandančius judėjimus“, – priminė A. Pakalniškis.

Būtent tose viaduko vietose, kur įrengtos deformacinės siūlės, anot Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo, ir atsirado viršutinės dangos įtrūkiai, tačiau šie nekelia jokio pavojaus eismo dalyviams.

A. Pakalniškio teigimu, kiekvienais metais Kelių ir transporto tyrimo institutas vykdo tiltų priežiūrą bei teikia savivaldybei ataskaitas apie tiltų būklę, tuomet priimamas sprendimas ir planuojami vieno ar kito tilto tvarkymo darbai.

„Baltų prospekto viaduko būklė tikrai nėra avarinė ir šie įtrūkiai ant tilto nekelia jokio pavojaus eismo dalyviams. Ateityje
viaduką taip pat planuojame sutvarkyti kapitališkai“, – tikino savivaldybės atstovas.

A. Pakalniškis pridūrė, kad daugiausia dėmesio dabar sutelkta į naujo dviračių tako palei Baltų prospektą tiesimą. Nuo Žemaičių plento iki 9-ojo Forto gatvės paklotas visiškai naujas asfaltuotas takas dviratininkams ir trinkelėmis grįstas takas pėstiesiems, belikę kai kuriose vietose sutvarkyti nuovažas, nugremžtus gatvės kraštus.

Šių darbų rangovas – UAB „Kauno keliai“. Įmonė, kaip nurodoma viešojo pirkimo sutartyje, įsipareigojo įrengti pėsčiųjų ir dviračių taką nuo Rasytės iki 9-ojo Forto gatvės.

Darbų bendra kaina – 1,128 mln. eurų, o juos atlikti per metus nuo sutarties pasirašymo datos (balandžio 18 d.) turintys „Kauno keliai“, akivaizdu, nesnaudžia. Be to, dviračių takui įmonė suteikė papildomą penkerių metų garantiją prie teisės aktais nustatyto penkerių metų garantinio termino.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA