Naujovė policijoje: pradeda dirbti kurjerių tinklas | Kas vyksta Kaune

Naujovė policijoje: pradeda dirbti kurjerių tinklas

Birželio 18 diena Policijos departamente pažymėta dar vienu nauju startu policijos sistemoje. Policijoje pradedama diegti policijos kurjerių tinklo veikla, kuri užtikrins greitesnį, efektyvesnį ir ekonomiškesnį popierinių dokumentų, daiktinių įrodymų, materialinių vertybių ir kitų daiktų gabenimą.

Rengiant naująją sistemą buvo išanalizuotas pagrindinių policijos įstaigų dokumentų pasiskirstymas, kitų daiktų gabenimo srautai ir jų intensyvumas. Taip pat nustatyti piniginiai kaštai, patiriami daiktus, dokumentus ar kitas vertybes siunčiant paštu, kuomet pašto siuntų įkainiai tampa vis didesni. Analizės rezultatai parodė, kad naudingiausias sprendimas gabenimo problemai spręsti yra policijos kurjerių tinklo sukūrimas, nes siunčiamų ir gabenamų daiktų kiekis yra išties didelis, tuo pačiu nemažas ir žmogiškųjų išteklių poreikis šioms funkcijoms atlikti. Pasak policijos generalinio komisaro pavaduotojo Rimanto Bobino, tokį pasirinkimą nulėmė ne viena priežastis, tačiau pagrindinės jų yra brangstančios pašto paslaugų kainos, policijos gabenamų daiktų „jautrumas“ ir specifiškumas, reikalaujantis tam tikros atsargos bei atsakomybės, taip pat tam tikros organizacinės veiklos optimizavimas, kad ji veiktų efektyviai ir būtų tik už tai atsakingų kurjerių rankose.

Pastebėta, kad policijos įstaigų keitimasis dokumentais tarp vidaus padalinių, kitų policijos įstaigų ir kitų institucijų dažniausiai organizuojamas nesistemiškai, patiriama daug laiko, žmogiškųjų ir materialinių išteklių sąnaudų, tad nuspręsta, kad kurjeriai tinkamiausias ir praktiškiausias būdas šiems trūkumams pašalinti.

Keturiolika policijos kurjerių dirbs jiems priskirtose Vilniaus, Kauno, Klaipėdos–Tauragės, Šiaulių–Telšių, Panevėžio–Utenos ir Alytaus–Marijampolės teritorijose ir išvyks iš jų esant poreikiui perduoti siuntas kitose teritorijose dirbantiems kurjeriams. Kurjerių ekipažą sudarys 2 kurjeriai. „Pažymėtina, kad kurjeriais dirbs policijos sistemoje jau tarnavę pareigūnai, kurie žino sistemos niuansus ir gebės į veiklą įsitraukti iš karto, nestokodami papildomų mokymų ir pasiruošimo. Šiame darbe reikia išmoningai suprasti, ką ir kur vežti bei kaip atitinkamus daiktus gabenti, todėl kurjerių darbo policijoje patirtis išties bus naudinga. Taip pat tai viena iš galimybių integruoti policijos pareigūnus, kurie sąžiningai tarnavę ir baigę statutinio policijos pareigūno tarnybą, išėjo į užtarnautą poilsį, bet dar turi noro ir galimybių darbuotis. Džiugu, kad norinčiųjų netrūko ir atranka vyko iš keliasdešimt pageidaujančių“, – teigė policijos generalinio komisaro pavaduotojas R. Bobinas.

Kurjerių lankomi objektai bus policijos įstaigos ir nutolę padaliniai, teismai, prokuratūros, gydymo įstaigos, teismo medicinos įstaigos, savivaldybės. Preliminariai planuojama, kad vienam kurjerių ekipažui teks aplankyti apie 50 objektų per savaitę, o vidutinis dienos maršruto ilgis – 250-350 kilometrų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA