FNTT tyrimas: kriminalinės grupuotės vadeiva iš Didžiosios Britanijos gali netekti su Kaunu susijusio nekilnojamojo turto | Kas vyksta Kaune

FNTT tyrimas: kriminalinės grupuotės vadeiva iš Didžiosios Britanijos gali netekti su Kaunu susijusio nekilnojamojo turto

Archyvo nuotr.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Kauno apygardos valdyba kartu su Kauno apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame daugiau kaip 50 tūkst. eurų neteisėtu praturtėjimu kaltinama kaunietė.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas po to, kai Jungtinės Karalystės pareigūnai su teisinės pagalbos prašymu dėl Didžiosios Britanijos piliečio James Mulvey (Džeimso Malvėjaus) sulaikymo kreipėsi į FNTT. Praėjusių metų kovo mėnesį specialios operacijos metu organizuotos kriminalinės grupuotės vadeiva buvo sulaikytas, įtariant prekyba narkotikais, mokesčių grobstymu, pinigų plovimu. Šių metų birželio mėnesį Didžiosios Britanijos teismas James Mulvey pripažino kaltu dėl narkotikų prekybos ir finansinių nusikaltimų ir nuteisė jį 32 metų laisvės atėmimo bausme. Be to, FNTT Kauno apygardos valdybos tyrėjų surinkti pirminiai duomenys rodė, kad Didžiosios Britanijos pilietis, įtariamas sunkiais nusikaltimais, valdo Lietuvoje nekilnojamąjį turtą, registruotą kaunietės vardu. Kadangi ta pati moteris, kaip įtariama, formaliai vadovavo ir kelioms bendrovėms, buvo priimtas sprendimas pradėti tyrimą ir dėl jos galimo neteisėto praturtėjimo.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad 27-erių kaunietė turėjo daugiau kaip 50 tūkst. eurų piniginių lėšų. Didžiojoje Britanijoje dirbusi kaunietė ten prižiūrėjo senolius, o sugrįžusi į Lietuvą tapo nekilnojamojo turto nuomos bendrovės vadove. Tyrimo metu buvo surinkta pakankamai duomenų, įrodančių, kad nei dirbdama Didžiojoje Britanijoje, nei užsiimdama butų nuoma kaunietė negalėjo teisėtai gauti tokių pinigų – užsienyje uždirbtos pajamos buvo nedidelės, o Kaune moteris tebuvo sudariusi vos kelias butų nuomos sutartis.

Baigta neteisėto praturtėjimo baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apylinkės teismo Kauno rūmams. Baudžiamasis kodeksas nustato, kad tas, kas turėjo nuosavybės teise didesnės negu 500 MGL vertės turtą, žinodamas arba turėdamas ir galėdamas žinoti, kad tas turtas negalėjo būti įgytas teisėtomis pajamomis, gali būti baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA