Dviračių nuomos ypatumai: kodėl neverta pirkti „CityBee“ sezono abonemento? (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Dviračių nuomos ypatumai: kodėl neverta pirkti „CityBee“ sezono abonemento? (papildyta)

R. Tenio nuotr.

Birželio 8 d. Kauno ir kitų didžiųjų miestų gatves vėl užplūdo oranžiniai dviračiai – atidarytas laikinosios transporto priemonių nuomos įmonės „CityBee“ vasaros sezonas. Ir nors paslauga, ypač plečiantis dviračių takų infrastruktūrai, patraukli, jos kainodara verčia kilstelėti antakius.

„Šis sezonas ypatingas – jį pradedame kardinaliai atnaujinę „CityBee“ dviračių dalinimosi paslaugą“, – prieš gerą savaitę Kaune džiaugėsi „CityBee“ vadovas Lukas Yla. Trečiąjį dviračių sezoną laikinojoje sostinėje bendrovė atidarė su išties nemažais techninės ir informacinės bazės atnaujinimais.

Visų pirma, įdiegti nauji saulės elementais įkraunami elektriniai užraktai. Anksčiau dviračiu pasinaudoti norintiems kauniečiams tekdavo pavargti, kad išlaisvintų transporto priemones iš stovų gniaužtų. Kelionės laikas pradėdavo bėgti, o Bluetooth ryšiu valdomos spynos „nenorėdavo“ atsirakinti.

Taip pat Kaune besilankydamas „CityBee“ vadovas pristatė supaprastintą programėlės naudojimą dviračio naudotojams, kuriais nuo šiol galės tapti nepilnamečiai bei vairuotojo pažymėjimo neturintys asmenys ir tarsi patrauklų paslaugos kainyną.

Geroji žinia – abonementą pirkti nebėra būtina, galima mokėti už atskiras keliones dviračiu, o kiekvienas pasivažinėjimo pusvalandis kainuoja 0,5 euro.

Įsigijus abonementą, kita vertus, pirmas pusvalandis ant dviračio nemokamas – atrodo, pasiūlymas geras, kai žiūri į trijų dienų (2,90 euro) ir 30 dienų (3,90 euro) leidimų kainas. Už dešimteriopai pailgėjusį abonemento galiojimo periodą prisideda tik vienas euras.

Sunkiau suprantamas tampa sezono abonemento įkainis, kuris šoka net iki 19,90 eurų. Praėjusiais metais „CityBee“ dviračių sezonas tęsėsi iki lapkričio 1 d. – vargu, ar ilgiau jis truks ir šiemet, mat orai antroje rudens pusėje paprastai subjūra ir gerokai atvėsta.

Vadinasi, šiandien įsigiję sezono abonementą gyventojai juo galėtų naudotis kiek daugiau nei keturis mėnesius. Nesunku paskaičiuoti, kad įsigyjant mėnesinius abonementus, už keturis pirkimus po 30 dienų reikėtų pakloti 15,6 euro, o tai yra keliais eurais pigiau nei sezono leidimas naudotis vasariška paslauga.

Netgi darant prielaidą, kad pakankamai geri orai lepins iki lapkričio antros pusės ir dviračių nuomos sezonas tęsis dar penkis mėnesius, pirkti atskirus 30 dienų abonementus apsimokėtų labiau – tektų suploti 19,5 euro.

Ši kainodara stebina, nes paprastai įsigyjant tokio tipo ilgalaikes paslaugas sulig „kontrakto“ trukme kaina proporcingai krenta. Turint omeny, kad mėnesinis abonementas suteikia daugiau lankstumo ir neįpareigoja aktyviai naudotis dviračiais visą sezoną, net sunku suprasti, kas pastarąjį variantą iškeistų į sezono „prenumeratą“.

„Kas vyksta Kaune“ iš „CityBee“ laukia atsakymų dėl dviračių nuomos kainodaros, kokiu pagrindu sezono abonemento kaina taip smarkiai šokteli aukštyn.

Primename, kad Kaune galima nuomotis 160 dviračių, kurie išdėstyti 26-iuose populiariose vietose – Senamiestyje, Laisvės alėjoje, Žaliakalnyje, Ąžuolyne, KTU studentų miestelyje, prie PC „Akropolis“ ir šalia traukos taškų tolimesniuose mikrorajonuose.

Papildyta

„Dviračių paslaugą norime paversti kuo patogesne, todėl šiemet įvedėme lanksčią kainodarą, kad kauniečiai galėtų naudotis paslauga jiems patogiausiu būdu. Praėjusiais metais iš gyventojų sulaukėme prašymų suteikti galimybę naudotis dviračiais neįsigijus abonemento – tai šiemet ir pristatėme. Nuo šio sezono galima mokėti tiesiog už kiekvieną naudojimosi pusvalandį“, – „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare sakė „CityBee“ vadovas Lukas Yla.

Jis priminė, kad bendrovės dviračiais gali važiuoti ir nepilnamečiai – registruojantis tik dviračių paslaugai, nereikia pridėti vairuotojo pažymėjimo, užtenka mokėjimo kortelės. Tai palengvina naudojimąsi paslauga šeimoms, žmonėms be vairuotojo pažymėjimo.

Anot L. Ylos, populiariausi šiuo metu yra trijų ir 30-ties dienų abonementai, o sezono labiausiai paplitę tarp tų kauniečių, kurie nenori kiekvieną mėnesį jaudintis dėl abonemento atnaujinimo.

„Praėjusiais metais dviračių sezonas tęsėsi iki lapkričio 1 d., nors ir tada džiugino dviračių entuziastų žinutės, kad sezonas baigtas per anksti. Tad kol kas negalime pasakyti, kada šiemet uždarysime sezoną – tai priklausys nuo oro sąlygų ir transporto priemonių naudotojų aktyvumo. Tikimės, kad ruduo pasitaikys ne pernelyg šaltas ir nenuslopins kauniečių entuziazmo naudotis dviračiais“, – kalbėjo L. Yla.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA