Tarp gražiausių kadrų iš Kauno – propagandinio portalo naujienos | Kas vyksta Kaune

Tarp gražiausių kadrų iš Kauno – propagandinio portalo naujienos

R. Tenio nuotr.

„Šaukštas deguto statinę medaus pagadina,“ – nuo žilos senovės postringauja lietuvių liaudis. Būtent tokį atvejį užfiksavo ir žurnalistas, televizijos laidos „Klausimėlis“ vedėjas Juras Jankevičius, socialinių tinklų platybėse pastebėjęs puslapį „Mūsų Kaunas“.

Ir pirmo žvilgsnio paskyra „Mūsų Kaunas“ atrodo tikrai patraukliai – puslapį administruojantys asmenys dalinasi įvairiai Kauno kadrais, įamžintais kitų kauniečių. „Mūsų mylimo miesto grožis“, – nedaugžodžiaujama ir aprašyme.

Tačiau J. Jankevičius netruko pastebėti tarp nuotraukų smėžuojančias publikacijas, kurių šaltinis – nustebino. „Šalia gražių dabartinio Kauno nuotraukų – sovietiniai vaizdeliai ir straipsniukai iš „Sputniko“. Tik „Sputniko“. Iš pradžių nekreipiau dėmesio į kitą turinį, nuotraukos patiko. Vis dėlto geriau paanalizavus, pakvipo ne patikusia info besidalinančiu nuoširdžiu durnium, o sisteminiu ir subtiliu smegenų plovimu nejučia pakišant sovietmečio nostalgiją ir sputniko purvą“, – savo paskyroje rašo žurnalistas.

J. Jankevičius rekomendavo savo sekėjams išmesti puslapį „Mūsų Kaunas“ iš sekamųjų sąrašo.

„Sputniknews.lt“ Lietuvoje pradėjo veikti 2016 metų pabaigoje. Projektas orientuojasi į prorusiškas naujienas, tačiau dalijasi ir įvairiais pranešimais spaudai.

Įtarimus daugeliui kelia tai, kad prie publikacijų neskelbiamos autorių pavardės, nėra metrikos, iš kurios galima būtų sužinoti, kas toje redakcijoje dirba, jokių kontaktų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA