Trečią pergalę pasiekę žalgiriečiai: į Kauną grįžtame tapti čempionais (video) | Kas vyksta Kaune

Trečią pergalę pasiekę žalgiriečiai: į Kauną grįžtame tapti čempionais (video)

delfi.lt 2018/06/17 00:02
DELFI nuotr.

Prieš ketvirtąsias „Betsafe-LKL“ finalo serijos rungtynes „Siemens“ arenos pranešėjas Justinas Jankevičius paragino Vilniaus „Lietuvos ryto“ sirgalius garsiai pakilti į paskutinį mūšį.

Labai realu, kad šis mūšis „Lietuvos ryto“ klubui namuose išties buvo paskutinis. Serijoje iki keturių pergalių 3:1 pirmaujantis Kauno „Žalgiris“ namo grįžta seriją užbaigti.

Link aštuntojo iš eilės šalies čempionų titulo žygiuojančius žalgiriečius šeštadienį į pergalę vedė netikėtai ištrauktas ginklas. Vienas geriausių sezono rungtynių sužaidė 16 taškų pelnęs ir 6 rezultatyvius perdavimus atlikęs Beno Udrihas. Slovėnas po rungtynių teigė, kad triumfuoti leido tradicinis „Žalgiriui“ būdingas krepšinis.

„Antroje mačo pusėje daug geriau žaidėme gynyboje. Leidome jiems įmesti tik 35 taškus. To paties norėjome ir pirmoje pusėje, bet taip nenutiko. Geros gynybos po pertraukos dėka įgijome persvarą, bet paskutinėmis minutėmis kiek atsipalaidavome ir leidome jiems sugrįžti. Turime išlikti susikoncentravę iki pabaigos. Šįkart gavome pergalę, kurios norėjome“, – sakė B. Udrihas.

Netikėtai Kauno ekipos lyderiu tapęs atakų organizatorius iki šiol finalo serijoje taškų pelnęs nebuvo, o antrame susitikime jį sustabdė ir trauma, kai į akį jam pirštu pataikė Martynas Echodas. Slovėnas atskleidė, kad dabar jau jaučiasi geriau, o Vilniuje tiesiog žaidė savo žaidimą.

„Išbėgęs ant parketo aš tiesiog žaidžiau savo žaidimą. Stengiausi padėti komandai kaip tik galiu. Aikštelėje užėmiau savo taškus, pataikiau kelis tritaškius, tuomet atsivėrė viskas. Atradau savo bendraklubius, pataikė ir jie. Antroje rungtynių pusėje tiesiog žaidėme „Žalgirio“ krepšinį. Tai visada padeda, todėl ir iškovojome pergalę.

Antrame mače man įdūrė į akį, todėl trečiame susitikime beveik nieko nemačiau, vaizdas liejosi. Dabar jaučiuosi geriau. Mano akis yra sveikesnė nei prieš dvi dienas bei gerokai sveikesnė nei prieš keturias. Tiesa, vaizdas dar šiek tiek liejasi.

Pirmose rungtynėse pelnyti taškų neleido varžovų gynyba. Bet taip jau nutinka. Vienose rungtynėse taškus renka vieni, kitose – kiti. Anksčiau nuostabiai žaidė Brandonas Daviesas, bet jam užstrigus negalėjome sustoti. Finalo serijoje reikia, kad iššautų ir nauji koziriai“ – dėstė B. Udrihas, patikinęs, kad kauniečiai namo grįžta pabaigti sezoną.

„Į Kauną grįžtame tapti čempionais. Dėl pergalės kovojame kiekvienose rungtynėse, tai darysime ir pirmadienį. Nelaimėjome antrųjų serijos rungtynių, bet žinojome, kad tai nebus lengva serija. „Lietuvos rytas“ yra gera komanda, solidžiai žaidžianti visą sezoną. Žinojome, kad lengvai titulo jie neatiduos, todėl turėjome žaisti kietai. Namuose ir šįkart antroje mačo pusėje tai pavyko. Tikimės, kad pavyks ir pirmadienį“, – sakė B. Udrihas.

Edgarui Ulanovui ketvirtasis serijos mačas nebuvo itin sėkmingas. Puolėjas pelnė 4 taškus, o jam esant aikštelėje „Žalgiris“ varžovams prarado daugiausiai taškų (-12). Sunkumų turėjęs atletas pareiškė, jog į Vilnių grįžti nebenori. Pasak E. Ulanovo, dar vienos kelionės į sostinę išvengti leistų ketvirtadienį po pertraukos demonstruotas žaidimas gynyboje.

„Rungtynių pradžia buvo tokia pati, kaip ir visose serijos rungtynėse. Apylygis žaidimas rungtynių pradžioje, o antroje pusėje parodėme kažką panašaus, ko reikėtų gynyboje žaidžiant prieš „Lietuvos rytą“. Detalių gerai laikėmės, žaidėjai aikštelėje davė gerą toną ir emociją, beliko tik įmesti metimus. Kai gerai susikeiti, aplanko gera emocija. Mėgavomės žaisdami gynyboje. Trečiojo kėlinio pradžia buvo raktas į pergalę.

Vilniaus ekipai nėra kur trauktis. Šios rungtynės buvo labai svarbios. Jie turi kovoti dėl kamuolių, bandyti, viską kartoti. Juos tik pagirti galima už tai, nes jie stengėsi ir kovojo. Mes kartais į tai neatsakėme, bet gerai, kad po pertraukos reikalai pasitaisė. Tai padaryti leido gera gynyba. Ji davė gerą toną visoms rungtynėms, dėl jos iš karto išaugo pasitikėjimas. Įgijus 10 taškų pranašumą buvo dar drąsiau. Kai pasigauni gerą ritmą ir gerą nuotaiką, taip ir yra. Dėl geros gynybos atsirado ir tritaškiai.

Beno… Super, tikrai. Jis patraukė. Finalo serijoje taip ir yra, kad kažkurie žmonės turi išeiti kažkada ir padaryti kažką. Padaryti spurtą ar panašiai. Savo patirtimi Beno mums yra nežmoniškai svarbus. Jis labai naudingas tiek treniruotėse, tiek rungtynėse. Tai įrodymas, kad jis yra aukštos klasės žaidėjas.

Nesinorėtų grįžti čia, nes matote, tikrai nėra lengva. Nesitikime lengvų rungtynių Kaune, nes šioje serijoje nėra nieko lengvo“, – pasakojo E. Ulanovas.

Penktasis finalo serijos susitikimas Kaune bus žaidžiamas pirmadienį 18.50 val.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA