Kas vyksta Kaune birželio 15–17 dienomis? (Renginių kalendorius) | Kas vyksta Kaune

Kas vyksta Kaune birželio 15–17 dienomis? (Renginių kalendorius)

Organizatorių nuotr.

Vasara įgauna pagreitį – vidurį jau pasiekė pirmasis vasaros mėnesis. Įsibėgėja ir šilti orai – nors savaitės pradžia ir buvo pažymėta lietumi, savaitgalį vėl džiugins maloni 25 laipsnius siekianti šiluma. Detalią orų prognozę skaitykite čia. Ir nors dalis galvoja, kad miestas tuštėja, pasižiūrėjus į renginių kalendorių taip neatrodo – kauniečiai ir miesto svečiai turi aibę pasirinkimo savaitgalio planų praturtinimui.

Nemokamos funkcinės treniruotės

Funkcinė treniruotė – tai intensyvi jėgos treniruotė, skirta raumenų balansui bei sąnarių stabilumui gerinti, traumų rizikai mažinti, todėl ji tinka įvairaus fizinio pasirengimo žmonėms. Funkcinių treniruočių metu yra lavinamos kūno fizinės savybės, o jas belavinant yra suformuojamas sportiškas ir stangrus kūnas. Treniruočių metu atliekami kompleksiniai pratimai, kurių metu apkraunama daug raumenų grupių vienu metu. Su savimi reikia turėti tik vandens buteliuką, sportinę aprangą ir kilimėlį.

„Adform kiemelio“ atidarymas: Linas Adomaitis

Dainininkas, smuikininkas, kompozitorius, aranžuotojas, muzikos prodiuseris, garso režisūros dėstytojas ir savo srities novatorius Linas Adomaitis birželio 15-ąją sudrebins savo gimtojo Kauno sceną „Adform kiemelyje“. Lino Adomaičio koncertas pradės 2018 metų renginių ciklą kiemelyje, kuris kaip ir kiekvienais metais sukviečia minias žiūrovų ir kultūrinių renginių mėgėjus. Daugiau apie „Adform kiemelio“ renginius skaitykite čia. Koncertas mokamas.

Linksmakalniui – 25

Jaunesnis už Nepriklausomą Lietuvą – Linksmakalnis nugyveno dar tik ketvirtį amžiaus. Būdamas dar jaunas ir kupinas polėkio, miestelis šeštadienį švęs jaunystę. Nuo paskaitų ir iškilmingų eisenų iki mankštų, šokių ir muzikinių svečių. Šventė nemokama.

„Gamtos paslaptys Kauno ąžuolyne“

Šeštadienį nuo vidurdienio iki pat 17.30 val. Lietuvos gamtos fondas kviečia į galimybę pažinti Ąžuolyną iš naujo. „Gamtos paslaptys Kauno ąžuolyne“ – renginys, kai specialistai aptars visus Ąžuolyno aspektus – nuo medžių, kuriuos kasdien praeiname iki mažiausių Ąžuolyno gyventojų, kurių net nepastebime. Dalyvavimas nemokamas.

Šeimų šeštadienis

Visas šeimas, kurios mėgsta aktyvius žaidimus, piknikus gamtoje ir pasakas prieš miegą, Maironio lietuvių literatūros muziejaus komanda kviečia į edukacinį šeštadienį šeimoms. „Tėčiai, mamos ir vaikučiai, nupūskite dulkes nuo vaikystės žaislų skrynių ir atsineškite vieną žaislą į muziejų, o kad jiems nebūtų liūdna naujoje vietoje, pasinerkime į pasakų pasaulį kartu su Maironio kūrybos personažais“, – kviečiai organizatoriai. Renginys nemokamas.

Kaišiadorių vienybės dienos

Ketvirtadienį jau pradėję švęsti kaišiadoriečiai atėjus savaitgaliui nesiruošia sustoti. Pagrindinė šventė miestą drebins šeštadienį – gyventojų bei svečių laukia įvairios pramogos, žaidimai vaikams ir suaugusiems, varžybos, šakočių kepimo čempionatas, edukacinės programos, šmaikštūs šventės vedėjai, gera muzika, lauko prekyba ir neišdildomi įspūdžiai. Vakare šventės dalyvius šokdins Beatrich, Martynas Kavaliauskas, Vidas Bareikis bei G&G Sindikatas. Dalyvavimas šventėje nemokamas.

Dviračių žygis

Trečiąjį vasaros sekmadienį aktyviausi kauniečiai kviečia praleisti aplankant gražiausius piešinius, puošiančius Kauno sienas. „Kviečiame sienografus su dviračiais trečiąjį birželio sekmadienį susitikti Kaune ir kartu leistis į kelionę siauromis gatvelėmis, tyrinėti miesto sienų“, – ragina organizatoriai. Viskas, ką reikia turėti, tai dviratis ir fotoaparatas gražiausių akimirkų įamžinimui. Būtina išankstinė registracija. Dalyvavimas nemokamas.

Tai – tik nedidelė dalis renginių, vykstančių Kaune ir Kauno apskrityje šį savaitgalį. Visą aibę renginių ir iniciatyvų galite rasti mūsų kasdien pildomame renginių kalendoriuje, paspaudę čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA