Skaitytojas širsta: Kauno autobusų stotį okupavę taksi vairuotojai | Kas vyksta Kaune

Skaitytojas širsta: Kauno autobusų stotį okupavę taksi vairuotojai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė Kauno autobusų stoties klientų aptarnavimu nusivylusio vyro šauksmas. Kauniečio teigimu, automobilių stovėjimo vietas čia užėmę taksistai, o siuntų terminalu pasinaudoti atvykę gyventojai neturi kur palikti savo mašinų.

[galerija kiek=”4″]

„Kaip nutiko, kad Kauno autobusų stoties siuntų terminalo klientams numatytos automobilių stovėjimo vietos tapo taksistų nuosavybe? Tik sustojus prisistato kontrolierius ir informuoja, kad šį erdvė priklauso taksistams, nors ženklai nurodo apie nemokamą 15 min. parkavimą, o taksi ženklas primontuotas žemiau ir pasuktas 90 laipsnių kampu kitų atžvilgiu“, – pasakojo skaitytojas.

Vyras teigė nežinantis, kaip būtent taksi vairuotojai turėtų statyti automobilius, bet vos dešimčiai minučių į siuntų terminalą užsukusių žmonių vaikymas, jo žodžiais, gerų emocijų nekelia.

„Ar taksistai pas mus kažkaip ypatingai skatina ekonomiką? Ar siuntų terminalas skirtas siuntoms išsiųsti, ar pašaliniams asmenims parkuotis? O kur tada stoti siuntų siuntėjams ar gavėjams?“ – klausimus vieną po kito žėrė kaunietis.

Kauno siuntų terminalo vadovė Indrė Ūsaitė sutiko, kad kartais atvažiavę klientai čia neranda vietos, nes jų prie siuntų terminalo tiesiog nėra daug. „Kas vyksta Kaune“ ji informavo, kad taksistams pagal sutartį išnuomota viena vieta – ten jie stovi legaliai.

„O 15 min. riboto stovėjimo laiko vietos, kurių yra apie 12, nepriklauso išskirtinai siuntų klientams ir negalime kontroliuoti čia stovinčiųjų. Ten ketvirtį valandos gali stovėti bet kas, ir tie patys taksistai. Bet nėra taip, kad jie būtų užstatę visas vietas – kasdien matau, kas čia vyksta. Turime apsaugą, valdome situaciją“, – tvirtino pašnekovė.

I. Ūsaitė pažymėjo, kad neradus vietos šalia terminalo, klientai siuntą pasiimti ar atiduoti gali privažiavę tiesiai prie specialaus langelio arba palikę automobilį požeminėje stovėjimo aikštelėje, kuri tikrai visada laisva.

Apsaugininkai, anot terminalo vadovės, vairuotojus turėtų įspėti tik tada, kai užstatoma minėta taksistams skirta vieta, nors mažai tikėtina, kad taip įvyktų, nes taksi automobilis ten stovi praktiškai visą laiką. I. Ūsaitės teigimu, sistemingai klientų niekas nevaiko.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA