Šalia naujo verslo centro Neries pakrantėje – jaukios erdvės vasaros poilsiui | Kas vyksta Kaune

Šalia naujo verslo centro Neries pakrantėje – jaukios erdvės vasaros poilsiui

R. Tenio nuotr.

Šalia Neries praeitų metų pabaigoje pradėjusio veikti verslo centro „Kauno dokas“ vystytojai pasirūpino ir pakrantės sutvarkymu, kuri prieinama kiekvienam miestiečiui ir lengvai pasiekiama pėstute ar dviračių taku palei upę. Planuose miesto bendruomenės poreikiams nedarbo dienomis skirti ir erdvią, visai netoliese senamiesčio įsikūrusio verslo centro automobilių parkavimo aikštelę.

[galerija kiek=”8″]

Šiuo metu verslo centre „Kauno dokas“ jau išnuomota 92 proc. visų 11 tūkst. kv. m. turimų patalpų, o liepos mėnesį planuojama pradėti ir II-ąjį statybų etapą, po kurio užbaigimo kitų metų pavasarį „Kauno doko“ plotas pasieks beveik 17 tūkst. kv. m. Projektą įgyvendina nekilnojamojo turto inovacijų bendrovė „Urban Inventors“, priklausanti koncernui SBA, o iš viso į šį verslo centrą investicijų valdymo įmonė „Capitalica Asset Management“ investuos apie 24 mln. eurų.

Kaune mato didžiules galimybes

„Kauną matome kaip vieną perspektyviausių Baltijos šalių miestų verslo centrų plėtrai – per keletą metų modernių biurų skaičius čia gali išaugti net 5 kartus, kai tuo tarpu Vilniuje ar Rygoje du kartus. Mes siekiame investuoti į pažangius pastatus, nes matome, kad Lietuvos verslas ir užsienio investuotojai vis labiau vertina verslo centrų išskirtinumą, komfortą ir puikias darbo sąlygas darbuotojams“, – sako „Capitalica Asset Management“ generalinis direktorius Andrius Barštys.

Šio verslo centro projektas buvo vienas paskutinių žymaus Kauno architekto a.a. Algimanto Kančo darbų. Pastatas sumaniai integruotas į aplinką: jis pasižymi lengvumu, ritmiškumu ir dinamišku sudalinimu tarsi į upės bangas, tai pirmasis ir vienintelis verslo centras Lietuvoje, kurio aušinimui naudojamas upės vanduo. 

„Upės vandens naudojimas „Kauno doko“ vėsinimui yra ypač ekonomiškas ir efektyvus . Šią sistemą taip pat būtų galima pritaikyti ir pastato šildymui. Džiaugiamės, kad galėjome visiškai išnaudoti geografinę pastato lokaciją ir nekilnojamojo turto rinkai pasiūlyti ypatingai ekologišką sprendimą“, – sako „Capitalica Asset Management” vadovas.

Verslo centro vieta – būdas konkuruoti dėl darbuotojų

„Mūsų dėmesio centre yra tik tokie objektai, kurie yra miesto centre ar išskirtinėse miesto vietose, kaip kad šis Kaune – prie Neries. Nes prestižinėse vietose įsikūrę verslo centrai kuria pridėtinę vertę verslui, kuris juose veikia, prideda pritraukti geresnės kvalifikacijos darbuotojus, kas šiuo metu itin aktualu paslaugų ir kompetencijų centrus kuriančių įmonių valdytojams“, – įsitikinęs A. Barštys.

Be verslo centro „Kauno dokas“ investicijų valdymo bendrovė „Capitalica Asset Management“ valdo verslo centrą „135“ Vilniuje  ir Klaipėdos prekybos centrą „Luizė“. Artimiausiuose „Capitalica Asset Management“ planuose – naujas, beveik 30 tūkst. kvadratinių metrų ploto verslo centro projektas Rygoje. 

Verslo centre „Kauno dokas“ šiuo metu veikia 22 įmonės: „Dematic Limited“, „NKT Lithuania“, „Danske“ bankas, „Tele2“, „Jacobs“, „Bentley“, „Ergo“, Oda.lt, „Herojaus mokykla“ ir kitos. Verslo centro darbuotojai gali dirbti ir Neries pakrantėje – čia įrengtos darbo vietos ir veikia bevielis internetas. Centre yra 200 vietų konferencijų salė bei restoranas. Įrengtos ir dvi lauko terasos – viena greta konferencijų salės ir restorano, kita – upės pakrantėje. Prie centro yra virš 250 automobilių parkavimo vietų, 50 vietų dviračių statymui.

Pasak A. Barščio netrukus Neries pakrantėje atsiras kelios erdvės skirtos kauniečių ir jų šeimų poilsiui, o pabaigus verslo centro aplinkos tvarkymo darbus, planuojama ervią automobilių parkavimo aikštelę nuo penktadienio iki sekmadienio vakaro, taip pat švenčių dienomis atverti miestiečių ir miesto svečių poreikiams. Dar svarstoma, ar aikštele nemokamai miestiečiai galėtų naudotis kiekvieną savaitgalį, ar tik didžiųjų miesto švenčių metu. „Žinoma, verslo centre budi apsauga, todėl teritorijoje turės būti pasioma viešosios tvarkos taisyklių, o triukšmingi, šiukšlinantys klientai – išprašyti“, – su portalu „Kas vyksta Kaune“ bendruomeniškomis idėjomis pasidalino „Kauno doko“ atstovai.

Investicijų valdymo įmonė „Capitalica Asset Management“ įsteigta 2016 m. gegužės mėn. Įmonė specializuojasi Baltijos šalių komercinio nekilnojamojo turto valdymo srityje. 80 proc. UAB „Capitalica Asset Management akcijų valdo „Koncernas SBA“, 20 proc. priklauso A. Barščio įmonei UAB „Fox Holdings.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA