Kaunietis E. Jakilaitis naują laidą kurs su DELFI: renkuosi ateitį, o ne dabartį | Kas vyksta Kaune

Kaunietis E. Jakilaitis naują laidą kurs su DELFI: renkuosi ateitį, o ne dabartį

delfi.lt 2018/06/14 22:26
DELFI nuotr.

Žurnalistas Edmundas Jakilaitis ruošiasi naujam iššūkiui. Sukirtęs rankomis dėl bendradarbiavimo su pagrindiniu naujienų portalu DELFI, netrukus žiūrovams jis žada pristatyti naują ambicingą projektą.

Prieš savaitę paaiškėjus, kad LRT eteryje nuo rudens nelieka laidos „Dėmesio centre“, E. Jakilaitis sakė į šią naujieną žiūrintis kaip į galimybę pradėti kažką naujo. Taip iš tiesų ir atsitiko: žinomas žurnalistas sako jau dabar nekantraujantis išbandyti naujas galimybes ir naujas turinio formas, kurios turėtų būti įdomios tiek jam pačiam, tiek žiūrovams.

E. Jakilaitis neslėpė, kad su juo dėl galimo bendradarbiavimo kalbėjosi kelios televizijos ir keli naujienų portalai, tačiau jis pasirinko DELFI.

„Su DELFI turiu pačią geriausią bendradarbiavimo patirtį: esu rengęs laidą „Idėja Lietuvai“, esame įgyvendinę kitų bendrų sumanymų. Šiuo atveju renkantis man svarbu buvo ne kokios nors sąlygos, tarp jų ir materialinės, bet galimybė kurti kažką naujo, nes išeidamas į kitą televiziją aš tiesiog daryčiau tai, ką dariau. O man, kaip žmogui, kuris, manau, esu kuriantis, o ne griaunantis, galimybė kurti kažką naujo yra svarbiausia“, – sakė E. Jakilaitis.

Pasak E. Jakilaičio, darbinis laidos pavadinimas yra „DELFI dėmesio centre“, bet tai bus kur kas daugiau nei tiesiog interneto video projektas. „Tai bus daugiaplatformis turinys, pasiekiamas žiūrovams įvairiose platformose, tarp jų ir tose, kuriose interneto turinys dar nebūdavo pasiekiamas. Man tokios naujos formos, techninės galimybės yra labai patrauklios. Aš nesu didelis interneto specialistas, todėl man tai, ką darysime, tikrai yra naujiena, o aš visgi renkuosi ateitį, o ne dabartį“, – kalbėjo jis.

Daugiau detalių apie šį projektą E. Jakilaitis žada atskleisti vėliau. „Kol kas anksti apie tai kalbėti, bet bendradarbiavimo planai tikrai įdomūs, kūrybingi ir ambicingi. Dirbdami su DELFI ne tiesiog fiziškai perkelsime laidas, nes tai būtų pernelyg paprasta, bet sukursime kažką naujo, ko iki šiol nėra buvę“, – sakė žurnalistas.

Naujo projekto starto data kol kas nėra skelbiama. „Visus tuos stereotipus apie vasaros ar rudens sezonus reikia griauti: startuosime, kai truputį pailsėsime ir būsime tam pasiruošę“, – šypsojosi E. Jakilaitis.

Ar rudenį turės kitų projektų ir LRT, E. Jakilaitis dar nežino. „Kol kas vyksta LRT laidų konkursas, kai kurios mano pasiūlytos laidos užėmusios pirmąsias ar vienas pirmųjų vietų savo kategorijose, bet aš nelinkęs kalbėti už kitus – tegu visi kalba už save. Jei jau taip atsitiko, kad man reikėjo apsidairyti aplinkui, aš apsidairiau, ir dabar esu labai laimingas, kad taip susiklostė aplinkybės“, – sakė jis.

Pasak DELFI direktoriaus Vytauto Benokraičio, ši naujo bendradarbiavimo pradžia – puiki žinia visiems DELFI skaitytojams.

„Edmundas Jakilaitis yra žurnalistas, kurio niekam Lietuvoje pristatyti nereikia. Ne kartą dirbome kartu įvairiuose kituose projektuose, o dabar džiaugiamės turėdami galimybę šį bendradarbiavimą dar labiau sustiprinti. Sujungę E. Jakilaičio ir DELFI komandos stipriausias savybes, žiūrovams pasiūlysime visiškai unikalų turinį, kurį, tikiu, jie tikrai įvertins. Tad dabar pradedame intensyviai ruoštis ir jau dabar nekantraujame, kada galėsime skaitytojams papasakoti daugiau“, – kalbėjo jis.

„Spinter tyrimai“ šių metų gegužės mėnesį vartotojų nuomonės tyrimo duomenimis, DELFI yra daugiausia video turinio pateikiantis naujienų portalas Lietuvoje.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA