Į Lietuvą grįžęs J. Mačiulis norėtų vėl atstovauti Kauno „Žalgiriui“ | Kas vyksta Kaune

Į Lietuvą grįžęs J. Mačiulis norėtų vėl atstovauti Kauno „Žalgiriui“

DELFI, LKL inf. 2018/06/13 13:42
R. Tenio nuotr.

Vienas geriausių Lietuvos krepšininkų Jonas Mačiulis grįžo namo ir iš arti stebi „Betsafe–LKL“ finalines kovas. Buvęs Kauno „Žalgirio“ krepšininkas jau laukia sugrįžimo į nacionalinę rinktinę, su kuria dar šį mėnesį tęs kovas atrankoje į pasaulio čempionatą. O kur J. Mačiulio karjera pasuks ateinantį rudenį, dar neaišku.

Šeima – žmona ir trys dukros – neatsisakytų grįžti į Ispaniją, kurioje praleido pastaruosius ketverius metus. Bet mielai liktų ir Lietuvoje. Nesunku atspėti, kurioje komandoje.

„Jos dabar, kai pasakai, kad kitą sezoną gal reikės važiuoti iš Lietuvos, sako, gal važiuojame į Ispaniją, – bendraudamas su LKL.LT sakė J. Mačiulis, pavasarį palikęs „Real“ ir sezoną baigęs Krasnodaro „Lokomotiv“ klube.

– Kalbą mokame, galime paaukoti pinigus, kad visa šeima važiuotų kartu ir būtų tarptautinės mokyklos vaikams. Jau dabar jie kalba trimis kalbomis ir jos maišosi, jei pridėsi ketvirtą, bus per daug. Reikia rasti aukso viduriuką: ir mokyklos, ir kontraktas, ir noras būti Eurolygos komandoje.“

Ar ši kalba veda sugrįžimo į „Žalgirį“ link? „Kodėl gi ne? Kažkada gal reikėtų grįžti“, – nusišypsojo 33 metų krepšininkas, „Žalgirio“ garbę gynęs 2005-2009 metais.

J. Mačiulis atskleidė, kad dar prieš šį sezoną norėjo palikti „Real“. Pagrindinė priežastis – krepšinio alkis. Tačiau Madrido klubo vadovai neišleido puolėjo iki pat pavasario.

Kai pasklido žinia, kad kaunietis išsiskyrė su „Real“ klubu, su J. Mačiuliu susisiekė ir „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas. „Mes su Pauliumi daugiau esame draugai nei komandos direktorius ar prezidentas ir žaidėjas, – sakė J. Mačiulis.

– Kartu žaidėme universitete, esame draugai. Kai pasklido naujiena, kad išėjau iš „Real“, jis paskambino, paklausė, kaip sekasi. Bet kalbos ateiti į „Žalgirį“ nebuvo. Mokėti man atlyginimą, kad žaisčiau LKL, nėra prasmės, o Eurolygoje negalėjau žaisti. Taigi visi tą supranta ir negalėjo būti derybų.“

J. Mačiulis išskiria dvi aplinkybes, nuo kurių daugiausia priklausys, ar jau kitą sezoną jis grįš rungtyniauti į „Žalgirį“. „Šaras liks ar išeis? Jei liks, ar norės? – atviravo krepšininkas. – Ulanovas išeis ar liks? Jei liks, kam aš reikalingas? Du vienodo stiliaus žaidėjai. Reikia laukti, kol baigsis sezonas ir kol pajudės trenerių ir žaidėjų rotacija. O noras yra – bent septynių žmonių tikrai. Visa šeima: dukros, žmona, tėvai tikrai būtų laimingi.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA