Kaunietė V. Andrulytė – stipriausių pasaulių buriuotojų penketuke | Kas vyksta Kaune

Kaunietė V. Andrulytė – stipriausių pasaulių buriuotojų penketuke

B. Tóth nuotr.

Birželio 5–10 dienomis Marselyje vyko Pasaulio buriavimo taurės finalas, kuriame į kovą su dar 23 pajėgiausiomis pasaulio buriuotojomis stojo ir Lietuvos atstovė Viktorija Andrulytė. Visos dalyvės įveikė sudėtingą atranką prieš tai vykusiuose Pasaulio taurės etapuose Japonijoje, Amerikoje bei Prancūzijoje, tad finalinėse varžybose buriuotojos kovojo dėl kiekvieno taško bei centimetro.

Po sekmadienio medalių lenktynių, Viktoriją nuo bronzą bendroje įskaitoje iškovojusios suomės Tuula Tenkanen teskyrė vos 4 taškai. Sidabrą iškovojo vengrė Maria Erdi, auksą – belgė Emma Plasschaert.

„Kova dėl bronzos medalio buvo atkakli, tačiau fotofinišas parodė, kad pritrūko kelių centimetrų! Artėjant svarbiausiam metų startui – Pasaulio čempionatui Danijoje ir atrankai į 2020 metų Olimpines žaidynes, džiugu, jog varžydamasi su stipriausiomis pasaulio buriuotojomis, įrodžiau, kad esu konkurencinga pakovoti dėl aukščiausios vietos!“ – džiaugiasi Viktorija.

Lietuvos buriavimo viltis V. Andrulytė savo sportinę karjerą pradėjo Kauno sporto mokykloje „Bangpūtys“. Sportininkę treniruoja penktos kvalifikacinės kategorijos sporto treneris Linas Eidukevičius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA