Savaitgalį praūžusiame „Kauno maratone“– bendruomeniškas bėgikų palaikymas | Kas vyksta Kaune

Savaitgalį praūžusiame „Kauno maratone“– bendruomeniškas bėgikų palaikymas

A. Didžgalvio nuotr.

Sekmadienį per 4 tūkst. sporto entuziastų susibūrė Kauno rotušės aikštėje, kur buvo duotas startas kasmetiniam bėgimo projektui „Citadele Kauno maratonas“. Tarp gausaus dalyvių būrio smėžavo ir „Happspace“ nariai.

Pradedant 42 km maratonu ir baigiant 1,5 km šeimų bėgimu – visur buvo galima sutikti „Happspace“ marškinėliais pasipuošusių bendruomenės narių, kurie teigė „You choose the distance. Run happy“ (liet. Tu pasirenki distanciją. Bėk laimingas). „Citadele Kauno maratone“ bėgo virš 50 „Happspace“ narių kartu su šeimos nariais.

Rotušės aikštėje išsiskyrė komanda bendruomenės palaikymu ir visada bėgikų pilna palapine. „Happspace“, skatindami bendruomeniškumą, išdalino 150 kg šviežių obuolių „Citadele Kauno maratono“ dalyviams. Visi bėgikai buvo laukiami atsigaivinti vandeniu su citrina, pasiimti specialiai pagamintus bėgimo marškinėlius ir pasisemti motyvuojančios energijos iš kitų bėgikų.

Pasivaišinti „Happspace“ dalinamais obuoliais ir energija užsuko ir Lietuvos ilgų nuotolių olimpietė Rasa Drazdauskaitė bei lengvaatletė Monika Juodeškaitė, kurios laimėjo pirmąją ir antrąją vietas „Citadele Kauno maratono“ 10 km distancijos bėgime. Lengvaatletės įveikė distanciją per 38 minutes tik vienos sekundės skirtumu – už draugišką bėgimą.

„Mums rūpi ne tik turėti didelę bendruomenę, bet ir siekiame kurti šiuolaikiško ir produktyvaus žmogaus įvaizdį, dėl to skatiname ir palaikome bendradarbystės erdvės narius dalyvauti įvairiose renginiuose“, – teigė „Happspace“ vadovė Asta Barišauskaitė, siūlydama pasivaišinti obuoliu.

„Happspace“ kolektyvo palaikymas išsiskyrė dar 2017 m. spalio mėn. vykusiame paramos bėgime „Pink Run“. Jau antrame bėgime Kaune su bendruomene dalyvavo pirmoji „Happspace“ narė – architektė Justina Vaškytė ir „Versada“ projektų vadovas Andrius Preimantas. „Happspace“ bendruomenės lyderės Indrė ir Julija, pardavimų vadybininkė Vaidė prisijungė prie iniciatyvos, palaikė bėgančius narius ir pačios bėgo 5 km ir 10 km distancijas.

„Prieš pusę metų net nebūčiau pagalvojusi, kad aš bėgsiu maratone ir dar ne viena“ – patirtimi dalinosi viešųjų ryšių specialistė Sandra Šuliauskaitė-Keršys, kuri šeimos bėgime dalyvavo su 3 metų sūnumi.

„Happspace“ kolektyvo bendruomeniška palaikymo iniciatyva kol kas yra pirmoji tokia aktyvi ir atvira visiems „Citadele Kauno maratone“. „Happspace“ atstovai tikisi, jog tai taps ilgamete tradicija.

Daugiau apie sekmadienio renginį galite skaityti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA