Klinikų lankytojų vargai baigiasi: jau kitąmet automobilių statymas keisis iš esmės | Kas vyksta Kaune

Klinikų lankytojų vargai baigiasi: jau kitąmet automobilių statymas keisis iš esmės

BNS, Kas vyksta Kaune inf. 2018/06/10 20:24
Asociatyvi / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Kauno klinikos kitais metais tikisi atidaryti daugiaaukštę automobilių stovėjimo aikštelę. Joje automobilius galės palikti ligoninės pacientai ir jų artimieji.

„Planuojama, kad jau kitais metais daugiaaukštės automobilių stovėjimo aikštelės statyba galėtų būti užbaigta“, – BNS sakė ligoninės atstovė spaudai Karolina Vaikšnoraitė.

Anot jos, didžioji dalis iš 300 stovėjimo aikštelės vietų bus skirta Kauno klinikų pacientams ir juos lankantiems artimiesiems. Šiuo metu baigiamas rengti techninis projektas – dar šiemet turėtų prasidėti statybos darbai.

Sutartis dėl lengvųjų automobilių saugyklos projektavimo buvo pasirašyta 2016 metais, aikštelę pastatyti planuota dar pernai. Pasak Klinikų atstovės, procesai užsitęsė dėl to, kad pradinio projekto su 500 vietų automobilių stovėjimo aikštele nepavyko suderinti.

Tam nepritarė kaimyninių sklypų savininkai, todėl projektavimo darbus teko atlikti iš naujo. Pagal šiuo metu parengtą projektą, aikštelė bus trijų aukštų, dar vieną planuojama įrengti po žeme.

Rangos darbų konkursą numatoma skelbti po to, kai bus baigtas rengti techninis projektas ir gautas statybą leidžiantis dokumentas.​

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad šiuo metu visose Klinikų prieigose automobilių stovėjimas yra apmokestintas. Nuokalnės, Žeimenos gatvių ir Sukilėlių prospekto ribojamas stačiakampis priklauso mėlynajai zonai.

Viešoji įstaiga „Automobilių stovėjimo aikštelės“ už pusvalandžiui čia paliktą automobilį į miesto biudžetą renka po 0,3 euro, o valandai – 0,6 euro.

Nors kainos palyginti su kitomis Kauno mieste esančiomis zonomis nedidelės, prie gydymo įstaigos tiesiog trūksta vietos visų pacientų ir lankytojų transporto priemonėms. Dėl to čia eismas neretai chaotiškas, užstačius siauras gatveles mažėja jų pralaidumas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA