Kauno rajono savivaldybės planuose – naujas laivas | Kas vyksta Kaune

Kauno rajono savivaldybės planuose – naujas laivas

Kauno r. sav. nuotr.

Kauno savivaldybė turistiniams maršrutams ketina pirkti didesnį laivą nei dabar kursuojantis „Vytis“. Senoji vandens transporto priemonė tiesiog nebetalpina visų norinčių plaukti Nemunu – planuojama įsigyti tris kartus didesnį laivą.

Tarptautinio viešojo pirkimo skelbime nurodyta, kad trigubai didesnio laivo vertė siekia 248 tūkst. eurų. Pagal technines pirkimo specifikacijas, laivas turi būti 11–16 m ilgio, 3,20–4,60 m pločio ir 0,65 m maksimalios grimzlės.

Denyje reikalaujama 10-ties laikiklių dviračiams, transporto priemonė turėtų stovinčiame vandenyje išvystyti ne mažesnį nei 16 km/val. greitį ir būti pagaminta ne anksčiau kaip prieš penkerius metus. Taip pat įvardyta daug smulkesnių techninių detalių, saugumo įrangos komplektacija.

Tarp Zapyškio ir Kulautuvos šiuo metu kursuojantis „Vytis“ gali sutalpinti 12 žmonių, todėl kai kuriems juo pasiplaukioti norintiems žmonėms dažnai nelieka vietos. Kauno savivaldybė nori nusipirkti ne mažiau nei 30 sėdimų vietų turintį laivą.

Paraiškas teikti pagal skelbimą galima iki šių metų liepos 3 dienos, o vokai su konkurso dalyvių siūlymais bus atplėšti tos pačios dienos rytą. Pasirašomos sutarties trukmė – 11 mėnesių. Iš to galima spręsti, kad didesnis laivas plukdytų šį ir kitą sezoną.

„Vytis“ nuo birželio 8 d. maršrutu Zapyškis-Kulautuva kursuoja penktadienį-sekmadienį, devynis kartus per dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA