Skaitytojai susisieloję: Kaune – mažiau galimybių gardžiuotis kebabais | Kas vyksta Kaune

Skaitytojai susisieloję: Kaune – mažiau galimybių gardžiuotis kebabais

R. Tenio nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojai pastebėjo reikšmingus pokyčius miesto kebabų rinkoje. Kauniečių teigimu, per kelias pastarąsias savaites Ateities plente neliko net trijų kebabinių. Kai kuriose šis rytietiškas patiekalas buvęs itin gardus.

[galerija kiek=”4″]

Kaip sakė redakcijai parašęs kaunietis, viena su žeme sulyginta maitinimo įstaiga stovėjo netoli A1 kelio, ties degaline „Emsi“, kitos dvi – ties pirmu ir antru pasukimais į Palemoną. Pastaroji, anot vyro, buvo neseniai atnaujinta, o klientų joje netrūko – tuo keisčiau, kad kauniečių mėgstama maitinimo įstaiga buvo nugriauta.

Kauno miesto savivaldybė antradienį savo „Facebook“ paskyroje pasidalino artimiausiais gatvių remonto darbų planais. Tarp jų – Apasčios gatvės remontas ir Ateities plento rekonstrukcija, galinti būti raktu į išnykusių kebabinių paslaptį.

„Apasčios gatvė netrukus bus asfaltuojama. Tai vienas iš paruošiamųjų darbų prieš Ateities plento kapitalinį remontą. Nors gatvė nebus visiškai uždaryta, tačiau pralaidumas remonto metu sumažės“, – skelbė savivaldybė.

Socialiniame tinkle taip pat informuojama, kad vykdant darbus bus atnaujinti gatvės pagrindai, paklotas naujas asfaltbetonio sluoksnis, atnaujinti šaligatviai, o tuo pačiu baigiamas rengti kapitalinio Ateities plento remonto projektas ir darbai prasidės artimiausiu metu.

Gatvę, „Kas vyksta Kaune“ žiniomis, planuojama platinti – dėl to laikinuosius kebabinių statinius prireikė nugriauti. Kaip „Kas vyksta Kaune“ sakė Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis, nuo pirmadienio prasideda Ateities plento rekonstrukcija.

„Minėtos kebabinės pateko į gatvės zoną, stovėjo jos ribose. Transporto arterija šiek tiek platės ir tų statinių likti negalėjo. Kadangi objektai buvo laikinieji, atėjus metui plentą rekonstruoti, statinių savininkai buvo informuoti, kad vyks darbai ir, mano žiniomis, geranoriškai sutiko kebabines pašalinti“, – kalbėjo A. Pakalniškis.

Kapitalinis Ateities plento remontas – dalis grandiozinio pietrytinio Kauno aplinkkelio projekto. Jį turėtų sudaryti jau egzistuojanti plento atkarpa nuo kelio A1 iki Palemono gatvės.

Nuo čia į T. Masiulio gatvę turėtų būti nutiesta visiškai nauja kelio atkarpa, atlaisvinanti plentą iki Amalių pervažos, kuri taip pat suteiktų ilgus metus lauktą ramybę Amalių gyventojams.

Praėjusiais metais Kauno savivaldybės Statybos valdymo skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius žurnalistams sakė, kad aplinkkelis turėtų būti baigtas 2020 m. Daugiau apie darbus Ateities plente „Kas vyksta Kaune“ informuos artimiausiu metu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA