Garliavoje vykdomi atnaujinimo darbai: kol kas – pagal planą, bet lėšų trūksta | Kas vyksta Kaune

Garliavoje vykdomi atnaujinimo darbai: kol kas – pagal planą, bet lėšų trūksta

Visi suplanuoti Garliavos miesto atnaujinimo darbai vyksta pagal numatytą planą, tik kai kuriems projektams dar trūksta lėšų. Tai buvo konstatuota antradienį Garliavos seniūnijoje įvykusiame Kauno rajono vadovų pasitarime.

[galerija kiek=”4″]

Tvenkinyje plaukios žuvys

Garliavos seniūnė Nijolė Tarvydienė informavo, kad rugsėjo 22 d. planuojama Garliavos miesto šventė jau galės vykti Kaimynystės parke: pėsčiųjų takai nutiesti, pastatyti šviestuvai, suoleliai, statybininkai baigia įrengti amfiteatrą. Papildomi šviestuvai su saulės kolektoriais turėtų apšviesti keletą dekoratyvinių skulptūrų.

„Iš armatūros suvirinti skulptūrų karkasai sukėlė diskusijų dėl jų meninės vertės, tačiau jie bus apželdinti gebenėmis ir turėtų įsilieti į parko visumą“, – aiškino sumanymą Aplinkos skyriaus vedėjas Darius Šlapikas. Po gebenėmis pasislėps ir Maišio upelį kertantis šiluminės trasos vamzdis.

D. Šlapikas informavo, kad svarbiausi parko apželdinimo darbai vyks rudenį. Tada turėtų prisipildyti ir tvenkinys. Prasidėjus sausrai šis procesas vyksta lėtai, tačiau per keletą mėnesių vanduo turėtų pakilti iki numatyto lygio ir tapti parko puošmena. Tada čia bus įleista žuvų.

Kurs erdves vaikams

Kaimynystės parke bus įrengti treniruokliai, kurie tarnaus aktyvaus poilsio mėgėjams. Meras Valerijus Makūnas pabrėžė, kad svarbu sukurti patrauklią žaidimų vietą mažiesiems garliaviškiams. Šiam tikslui reikės papildomų lėšų.
Per artimiausius ketverius mėnesius įvairiose miesto vietose bus įrengtos penkios vaikų žaidimo aikštelės, St. Lozoraičio gatvėje – prekyvietė.

Administracijos direktorius Antanas Nesteckis ir jo pavaduotojas Šarūnas Šukevičius tvirtino, kad sėkmingai vykdomi visi Garliavos miesto projektai, tik kai kuriems dar tenka ieškoti lėšų.

Atnaujins šešias gatves

Statybų bendrovė „Žilinskis ir Co“ sparčiai tiesia šaligatvius Garliavą kertančioje Vytauto gatvėje.
Š. Šukevičius teigė, kad jau vyksta pirkimai Ąžuolo, Kęstučio, S. Dariaus ir S. Girėno gatvių rekonstrukcijos darbams. Šiemet bus atnaujintos ir Tautos, Sporto bei Pušų gatvės.

Statybininkai netrukus darbuosis ir Jonučių progimnazijos bei Adomo Mitkaus pagrindinės mokyklos stadionuose – artimiausiu metu su rangovais bus pasirašytos sutartys.

Vytauto g. 59 nugriautas senas pastatas, kurio vietoje jau šią vasarą atsiras patogi automobilių stovėjimo aikštelė. „Šalia – bažnyčia, Garliavos pirminės sveikatos priežiūros centras, kitos įstaigos, todėl aikštelės labai reikia“, – pastebėjo N. Tarvydienė.

Pasitarimo dalyviai apžiūrėjo Kauno rajono viešosios bibliotekos prieigas ir taip pat nusprendė čia įrengti automobilių stovėjimo aikštelę, kurios ši įstaiga iki šiol neturėjo.

Tęstiniai darbai

N. Tarvydienė pasakojo, kad ir kito – Garliavos Šimtmečio parko darbai stumiasi į priekį. Kauno rajono vadovai nutarė, kad 2,9 ha sklypas, plytėjęs tarp gyvenamųjų garliaviškių namų, būtų ne parduotas privatiems asmenims, bet paimtas visuomenės reikmėms.

Šimtmečio parke valstybės atkūrimo jubiliejaus garbei žaliuos 100 ąžuolų. 51 sodinukas jau lapoja, 49 ąžuoliukai dar bus pasodinti, kai nusistovės tinkamiausias dirvos drėgnumas. „Šiame parke reikės daug ką nuveikti, todėl teks ieškoti įvairų finansavimo šaltinių, o darbus planuosime etapais“, – aiškino seniūnė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA