Nepaisant darbuotojų nepasitenkinimo, kraustytis į Kauną teks – ministerija įvardijo, kada | Kas vyksta Kaune

Nepaisant darbuotojų nepasitenkinimo, kraustytis į Kauną teks – ministerija įvardijo, kada

BNS 2018/06/06 11:11
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Žemės ūkio ministerija į Kauną gali būti perkelta iki 2019 metų pabaigos. Pasak žemės ūkio ministro atstovės spaudai Vitalijos Jankauskaitės-Milčiuvienės, tai yra preliminarus planas.

„Yra toks planas (ministeriją perkelti iki 2019 metų pabaigos – BNS). Tai nėra taip aiškiai išsakyta, iki kada jau čia tiksliai, nes būtų per sudėtinga šiuo metu įsipareigoti. Tai ilgas ir sudėtingas procesas. Po truputėlį yra daromi žingsniai, o kaip greitai mums pavyks tai padaryti, paaiškės eigoje“, – BNS sakė V. Jankauskaitė-Milčiuvienė.

Anot jos, su ministerija į Kauną būtų perkeliamos ir jai pavaldžios įstaigos. „Niekas nepasikeitė ir ministeriją planuojame perkelti į Kauną, tai institucijos, kurios pavaldžios ministerijai, irgi persikels į Kauną“, – teigė ministro atstovė.

Žemės ūkio ministerija trečiadienį antrą kartą paskelbė Europos Sąjungos (ES) paramą ūkininkams skirstančios Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) vadovo konkursą. Ministerijos pranešime nurodoma, kad nuo 2019 metų pabaigos NMA vadovas turėtų dirbti Kaune.

Prieš tapdamas žemės ūkio ministru, Giedrius Surplys gegužės pradžioje sakė, kad ministerija ir jai pavaldžios tarnybos kelsis į Kauną.

Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis BNS gegužės pradžioje teigė, jog jau rudenį Vyriausybei bus pristatyti planai dėl ministerijų iškėlimo, jis taip pat patvirtino, kad svarstoma ŽŪM iškėlimo į Kauną galimybė.

„Valstiečių“ vadovaujamos Vyriausybės programoje užsimenama apie galimybę perkelti Žemės ūkio ir Aplinkos ministerijas į Kauną, tačiau tai neminima Vyriausybės programos įgyvendinimo plane.

Seimas prieš metus yra atmetęs konservatorių siūlymą dėl šių dviejų ministerijų perkėlimo. Premjeras Saulius Skvernelis tuomet teigė, jog Vyriausybė šių planų neatsisako, bet į pertvarką siekia žiūrėti kompleksiškai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA