Mergaitės gelbėtojo teismas nepagailėjo – skirta griežčiausia kardomoji priemonė | Kas vyksta Kaune

Mergaitės gelbėtojo teismas nepagailėjo – skirta griežčiausia kardomoji priemonė

R. Tenio nuotr.

Kauno apylinkės teismas vienam mėnesiui leido suimti 43 m. kaunietį Algimantą Ulvydą, kuris įtariamas tvirkinęs jaunesnes nei 16 metų mergaites. Teisėsaugininkai skaičiuoja, jog jų galėjo būti apie 40.

Kaip nurodoma teismo pranešime spaudai, pačios griežčiausios kardomosios priemonės skyrimas motyvuotas tuo, kad įtariamasis neturi pastovios gyvenamosios ar darbo vietos, o jam inkriminuojamos nusikalstamos veikos – apysunkės.

Kauno apylinkės teismo teisėjas Audrius Meilutis „Kas vyksta Kaune“ po posėdžio tikslino, kad priemonė skirta dviem pagrindais: manant, jog įtariamasis gali bėgti arba slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, vengti teismo ir būdamas laisvėje trukdyti procesui, liudininkių apklausai.

Teismo nutartyje taip pat rašoma, kad vengdamas realios laisvės atėmimo bausmės A. Ulvydas gali bandyti išvykti į Daniją, o likęs laisvėje Kaune – susisiekti su nepilnametėmis ir versti jas atsisakyti duoti parodymus.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, kaip nurodoma pranešime spaudai, vyras vieną ar daugiau kartų automobiliu „Volkswagen Golf“ nusivežė jaunesnes negu 16 m. amžiaus mergaites į nuošalias vietas, esančias Kauno mieste ir rajone.

Ten, manoma, jis joms šoko ir demonstravo savo apnuogintus lytinius organus. Tokiais veiksmais įtariamasis atliko seksualinio pobūdžio veiksmus, galėjusius sukelti nepilnamečių lytinį susijaudinimą, per ankstyvą susidomėjimą lytinėmis funkcijomis, nesveiką, iškreiptą santykių tarp lyčių įsivaizdavimą.

A. Meilučio teigimu, išreikšdamas savo poziciją A. Ulvydas sutiko su jam pateiktu pranešimu apie įtarimą, tačiau prašė skirti švelnesnę kardomąją priemonę nei suėmimas.

Asmeniui, pripažintam kaltu pagal LR Baudžiamojo kodekso 153 str. 1 d., gresianti maksimali bausmė – penkerių metų laisvės atėmimas. Taip pat numatytos alternatyvios bausmės, kaip laisvės apribojimas ir areštas.

„Bylos duomenimis, įtariamasis praeityje jau teistas ir naują veiką padarė neišnykus buvusiam teistumui. Visa tai skirdamas kardomąją priemonę Kauno apylinkės teismas įvertino ir aptarė. Nustatytas terminas yra proporcingas – jam besibaigiant prokuroras galės kreiptis į teismą dėl kardomosios priemonės termino pratęsimo arba sušvelninimo“, – „Kas vyksta Kaune“ komentavo A. Meilutis.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad televizijos šou „Iššūkis kaime“ save skaistuoliu pristatęs vyras dėl neteisėtos draugystės su nepilnametėmis problemų jau yra turėjęs ir už tai buvo teistas lygtinai.

Žiniasklaidos dėmesio A. Ulvydas vėl sulaukė išgelbėjęs mergaitę nuo mušeikų Draugystės parke ir už tai sulaukęs grasinimų. Anksčiau trečiadienį iš teismo vedamas vyras tvirtino esąs nekaltas ir šaukė, kad su juo siekia susidoroti agresyvių paauglių tėvai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA