Po kauniečių pakelto vėjo ir pasirodžiusių publikacijų – pokyčiai Senamiesčio kvaišalų maršrutuose | Kas vyksta Kaune

Po kauniečių pakelto vėjo ir pasirodžiusių publikacijų – pokyčiai Senamiesčio kvaišalų maršrutuose

R. Tenio nuotr.

Prieš daugiau kaip savaitę žiniasklaidoje pasklidus naujienoms apie Vilniaus gatvėje atvirai vykstančią prekybą kvaišalais ir miestiečius terorizuojančius apsvaigusius asmenis, Senamiestis sulaukė permainų. „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai praneša, kad „vaistinę“ pačioje Kauno širdyje atidarę žmonės išsikraustė, apsipirkti kvietę praviri langai uždaryti.

[galerija kiek=”4″]

Suvienijo jėgas

Nors kovą į Vilniaus gatvę atsikraustę nuomininkai, vertęsi neteisėta prekyba, su šeimininkais buvo sudarę sutartį metams, „Kas vyksta Kaune“ šaltiniai informavo, kad žmonės praėjusios savaitės pabaigoje apleido būstą.

Šiam sprendimui įtakos, ko gero, turėjo keli faktoriai. Gegužę suintensyvėjusios nusikalstamos veikos sukėlė didelį neabejingų kauniečių pasipiktinimą. Gyventojai nusprendė netylėti – užvertė policiją pranešimais, kreipėsi į žiniasklaidą, kuri paviešino aktualią problemą.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Centro policijos komisariato (PK) viršininkas Raimundas Abugelis „Kas vyksta Kaune“ sakė, kad policija, savo ruožtu, aktyviai vykdė prevencijos, patruliavimo priemones.

„Galima manyti, kad tie pareigūnų veiksmai kažkam nepatiko – pastebėjome ir žinome, kad žmonės pakeitė gyvenamąją vietą. Tik, deja, neturime duomenų, kur išsikraustė“, – kalbėjo R. Abugelis.

Stebi kitas vietas

Anot jo, daugiau taškų, kuriuose būtų šitaip atvirai prekiaujama kvaišalais, kaip buvo Vilniaus gatvėje, Senamiestyje nelabai yra. O apskritai vietų, kur gali būti platinamos narkotinės medžiagos, esama – jos stebimos pareigūnų, vykdomos policinės priemonės. Yra informacijos apie narkotikų platinimą Senamiestyje ir miesto centre.

„Vilniaus gatvėje, kiek žinoma, nelegali prekyba tiesiog vyko itin atvira forma. Gal geografinė padėtis ar kiti veiksniai lėmė, kad tai buvo kauniečiams gerai matoma. Reikia pagirti visuomenę ir už aktyvumą, nesitaikstymą su tokia situacija, nepakantumą apsvaigusiems asmenims“, – svarstė Centro PK viršininkas.

R. Abugelio žodžiais, jeigu išsikraustę žmonės nutrauks nusikalstamą veiką, viskas gerai, bet jeigu nusės kažkur kitur, tyrimai bus atliekami. Tikimasi, kad platinimas tik mažės. Tam skiriamas didelis dėmesys, taikomos kompleksinės priemonės – narkotikų kontrolės ir apyvartos kontrolės planai. „Darbai vyksta“, – patikino pareigūnas.

Pasistūmė porą šimtų metrų

„Kas vyksta Kaune“ žiniomis, senoji Kauno dalis „švari“ nuo kvaišalų dar tikrai netapo – skaitytojų teigimu, prekyba visu pajėgumu vyksta jau nuo seniau veikiančioje vietoje Steigiamojo Seimo aikštėje.

Kauniečių teigimu, neteisėta prekyba toliau vyksta pastate prie Steigiamojo Seimo aikštės / R. Tenio nuotr.

„Taškas persikėlė į seną-naują vietą J. Jablonskio gatvėje. Jis visada buvo, tik „verslas“ ne taip gerai ėjosi kaip Vilniaus gatvėje. Situacija Steigiamojo Seimo aikštėje siaubinga. Kaip papūgos sėdi, – vaizdžiai situaciją apibūdino netoliese gyvenanti moteris.

– Vis tiek negali romai be Senamiesčio. Šalia yra lopšelis-darželis „Ežiukas“, tėvai veda vaikus pro naują tašką. Bus vėl skandalas. Visi kaimynai žino ir tyli. Kodėl?“

Gyventojų manymu, aikštėje laiką dažnai leidžia apsvaigę asmenys / Skaitytojo nuotr.

Pasiteiravus, ar saulėkaitoje laiką leidžiantys asmenys dailiais sportiniais kostiumais nesipriešino fotografuojami, kaunietė nesutriko. Besijuokdama drėbtelėjo, kad jie apsvaigę – esą „persikėlę į kitą visatą“ ir nė kiek nesijaudina dėl to, kas vyksta čia pat.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA