Dviračių revoliucija keliasi ir į rajoną: Vaišvydavą ir Girionis sujungė dviračių takas | Kas vyksta Kaune

Dviračių revoliucija keliasi ir į rajoną: Vaišvydavą ir Girionis sujungė dviračių takas

krs.lt inf. 2018/06/04 16:27

Iš Vaišvydavos į Girionis jau galima saugiai nuvažiuoti dviračiu – atidarytas naujas šias gyvenvietes jungiantis dviračių takas.

Vos įrengtas, takas tapo populiarus. Juo žmonės važinėja ne tik dviračiais, bet ir riedučiais, riedlentėmis, mamos stumia kūdikių vežimėlius. Taku galima nuvykti prie Kauno marių ar pasivažinėti vaizdingame Girionių parke, apžiūrint unikalią dendrologinę Dubravos arboretumo kolekciją.

Vokiečių išradėjo Karlo von Draiso prieš 200 metų sukurtas dviratis daugeliui žmonių šiandien tapo neatskiriama gyvenimo dalimi. Ekologiška, palanki aplinkai transporto priemonė visame pasaulyje plačiai naudojama kaip laisvalaikio ir sveikatinimo priemonė ar kaip vienas iš būdų vykti į darbą. Šiuo metu ši transporto priemonė išgyvena atgimimą.

„Nuoširdžiai džiaugiuosi, kad dviračių mada atėjo ir pas mus į Lietuvą, šiandien dviratis jau yra tapęs mūsų kultūros dalimi, bendravimo su šeima, draugais forma“, tako atidarymo metu kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Kauno rajone dviračių takų nuolat daugėja. Ketvirtadienį atidarytas takas Girionyse – tik nedidelė dalis to, kas sukurta iki šiol, – rajone iš viso nutiesta per 100 km dviračių takų. Populiariausi maršrutai: Kaunas – Marvelė – Kačerginė (15 km) ir Kaunas – Raudondvaris – Šilelis – Kulautuva (30 km). Šiemet planuojama dviračių taku sujungti Kačerginę su Zapyškiu.

Per 1,3 km ilgio Girionių dviračių tako įrengimą finansavo projekto iniciatorė ir techninio projekto rengėja Kauno rajono savivaldybė, projektą įgyvendino Dubravos eksperimentinė mokomoji miškų urėdija ir Kauno marių regioninis parkas. Bendra projekto vertė – per 100 tūkst. eurų. Darbus atliko bendrovė „Hidrosta“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA