Grupė Seimo narių siūlo kitus metus dedikuoti Kaunui | Kas vyksta Kaune

Grupė Seimo narių siūlo kitus metus dedikuoti Kaunui

BNS 2018/06/03 21:01
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Grupė Seimo narių siūlo kitus metus skelbti Laikinosios sostinės metais. Taip būtų paminimas šimtmetis nuo Kauno tapimo laikinąja Lietuvos sostine.

„2019 metais sukanka 100 metų, kai 1919 metų sausio 2 dieną iš okupuoto Vilniaus pasitraukė Laikinoji Lietuvos vyriausybė ir Kaunas de facto tapo Lietuvos Respublikos Laikinąja sostine ir jau Pirmosios Lietuvos nepriklausomybės metinės buvo minimos jau Kaune“, – rašoma Seimo narių parengtame projekte.

Jame taip pat atkreipiamas dėmesys į tai, kad laikinąja sostine tapęs Kaunas buvo itin svarbus šiuo Lietuvos istorijos laikotarpiu ir tapo Lietuvos valstybės išlikimo garantu.

Seimo nariai taip pat siūlo Vyriausybei ir Kauno miesto savivaldybei sudaryti Laikinosios sostinės metų komisiją, kad ji parengtų minėjimo programą, o valstybei bei Kauno savivaldybei numatyti lėšų šiems renginiams.

Kauno savivaldybės atstovai penktadienį sakė kol kas nesantys susipažinę su šia iniciatyva ir jos vertinti negalintys.

Pasiūlymą Seimui teikia konservatoriai Andrius Kupčinskas, Gintarė Skaistė, Kazys Starkevičius, Arvydas Anušauskas ir Sergejus Jovaiša, „valstiečiai“ Aušra Papirtienė, Gediminas Vasiliauskas, Rūta Miliūtė, socialdemokratė Raminta Popovienė ir liberalas Arūnas Gelūnas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA