Fiksuoja skaitytojai: Panemunės gyventojai pasijuto esantys džiuglėse (video) | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja skaitytojai: Panemunės gyventojai pasijuto esantys džiuglėse (video)

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų nuotr.

Į portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi Panemunės mikrorajone gyvenanti skaitytoja. Ji sako kiekvieną dieną kartu su augintiniu einanti pasivaikščioti prie Nemuno, tačiau ten auganti žolė esą greitai nepaliks jokio praėjimo norima kryptimi, jei niekas nesiims jos nupjauti.

[galerija kiek=”4″]

„Auksčiau, greta kelio, Nemuno pusėje, buvo puiki pievelė pabėgioti augintiniams. Ten pastatyta ir dėžė augintinių „turtui“ išmesti, bet per žoles ir jos jau nebesimato. Tapo nebeįmanoma įeiti, teritorija virto šebakštynu. Savaitgaliais ir šiokiadieniais po darbų žmonės eina prie upės pailsėti, pasikaitinti saulėje, ar su mažais vaikais. Tikrai baugu – kai tokio ilgio žolės, sukuriamos puikios sąlygos erkėms įsisiurbti“, – atvirauja kaunietė.

Jos teigimu, praėjusiais metais situacija Pamenunėje buvo išties džiuginanti, gyventojai esą nebuvo pamiršti kaip šiemet ir galėjo žingsniuoti nupjautomis pievomis. „Tiesa, pastebėjome, kad dėl kažkokios priežasties dažniau šienaujama pieva, esanti kitąpus kelio, prie miškelio, vedanti link Jiesios upės tilto. Žinoma, tai pagirtina, tačiau norėtumėme, kad Nemuno pakrantė taip pat nebūtų pamiršta. Juk čia vakarais puiku stebėti saulėlydį, Napoleono kalną ir upės vingį“, – atvirauja Panemunės gyventoja.

Pasak kaunietės, minėta vieta nėra vienintelė, kurioje kelią užstoja milžiniško ilgio žolės. Tokia pati problema fiksuojama ir Plento gatvėje, kur stovi nuo sovietmečio nebaigto statyti prekybos centro griuvėsiai, sako skaitytoja.
„Va, čia galėjo filmuoti filmą apie Černobylį“, – šmaikštauja ji.

Kaunietės atsiųstame vaizdo įraše nufilmuotas jos pasivaikščiojimas su keturkoju einant siauručiu taku, kurį iš abiejų pusių supa nemenko aukščio žolės. „Bandome eiti per džiungles. Tai – Jiesios ichtiologinis draustinis. Čia – Kaunas tvarkosi. Labai tikimės, kad ir iki Plento gatvės atvyks žoliapjovės“, – viliasi portalo skaitytoja.

Dėkojame portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojams, kad dalinatės informacija apie miesto aktualijas. Jei norite pranešti mums naujieną, rašykite el. paštu: kaunas@kasvyksta.lt.

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA