Žaliųjų kokteilių receptai, atgaivinsiantys karštą vasaros dieną | Kas vyksta Kaune

Žaliųjų kokteilių receptai, atgaivinsiantys karštą vasaros dieną

„Maxima“ nuotr.

Karšti vasaros orai žadina norą ragauti tai, kas gaivina. Vaisių bei šviežių daržovių kokteiliai, dar kitaip vadinami glotnučiai, puikiai tam tiks, be to, tai – tikras vitaminų ir mineralų šaltinis. Žalieji kokteiliai kartu yra ir gėrimas, ir maistingas patiekalas, ir puikus energijos užtaisas.

Kaip geriau gaminti glotnučius ir kokius ingredientus kartu maišyti, kad jie būtų ne tik sveiki, bet ir skanūs?

„Vasariški vaisių ir daržovių kokteiliai dažnai pakeičia pusryčius, o kartais net ir vakarienę. Kiekvienas ingredientas suteikia skirtingą naudą organizmui – vieni jų suteikia energijos, kiti atgaivina, o kai kurie netgi padeda saldžiau miegoti“, – atskleidžia „Maximos“ maisto gamybos departamento direktorius Aidas Poleninas.

Braškių vėsa

„Prasidedant braškių sezonui šis kokteilis bus puikus skanėstas ir tikras energijos užtaisas. Trintas braškių kokteilis puikiai tinka pusryčiams, mat jo suteikiamos energijos tikrai pakaks iki pat pietų meto“, – teigia ekspertas.

Šiam kokteiliui pagaminti reikės: 1 puodelio natūralaus jogurto, 1 banano, pusę puodelio apelsinų sulčių, 6 šaldytų arba šviežių braškių. Visus ingredientus sutrinti virtuvinio kombaino ar trintuvo pagalba.

Agurko gaiva

„Vargu, ar pagalvodami apie gaivų glotnutį, įsivaizduojame jį pagamintą iš agurko, nors būtent agurkas turi sąlyginai neutralų skonį, o kokteiliams gali suteikti neįtikėtiną gaivą. Netradicinis šios daržovės panaudojimas ruošiant glotnutį, abejingų nepaliks“, – pažymi jis.

Šiam glotnučiui reikės: 1 puodelio smulkiais gabalėliais supjaustyto agurko, kurį prieš tai reikia nuskusti, 1,5 puodelio šaldyto arba šviežio pjaustyto mango, pusės puodelio pieno, pusės žaliosios citrinos (laimo) sulčių ir tarkuotos jo žievelės, 2-3 šviežių mėtos lapelių arba mėtos ekstrakto. Viską sutrinti. Šis kokteilis puikiai tiks atsigaivinti karštą vasaros dieną.

Bananų ir migdolų kokteilis – saldesniam miegui

„Šį kokteilį rekomenduojame tiems, kas skundžiasi nemiga, nes jo sudėtyje gausu kalio ir magnio – mineralų, kurie ramina ir nervų sistemą, ir padeda turėti saldesnį miegą. Šis kokteilis yra išskirtinis ir tuo, kad jame nėra pridėtinio cukraus“, – sako A. Poleninas.

Kokteilį paruošti iš 3 puodelių nesaldinto migdolų pieno, ¼ puodelio migdolų miltų, 2 vidutinio dydžio bananų, 1 arbatinio šaukštelio datulių arba klevų sirupo. Šis kokteilis skanus tiek šaltas, tiek šiltas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA