Kauno darželinukams – 12 tūkst. diplomų už gražias šypsenas | Kas vyksta Kaune

Kauno darželinukams – 12 tūkst. diplomų už gražias šypsenas

Organizatorių nuotr.

Šiandien visi Kauno miesto darželinukai mini ne tik Tarptautinę vaikų gynimo dieną, bet ir džiugiai uždaro nuo rugsėjo mėnesio startavusią programą „Kauno vaikai šypsosi“.

Jau antrus metus iš eilės Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras formuoja taisyklingus burnos higienos įgūdžius, vykdydamas įvairius projektus mažiesiems. 2017 metų rugsėjo mėnesį Kauno miesto darželiuose startavusi programa „Kauno vaikai šypsosi“ įtraukė 12000, 3-7 metų mažiaus vaikų į sveikų dantukų karalystę, kuri truko visus mokslo metus.

Dantukus valėsi kas dieną

Ikimokyklinio amžiaus vaikai kiekvieną rytą, po pusryčių, reguliariai valėsi dantis ir taip ugdė įprotį juos prižiūrėti kiekvieną dieną. Kad dantų valymas būtų įdomus ir taptų įpročiu, vaikai grupėse turėjo dantų valymo kalendorius, kuriuos pildė vos tik išsivalę dantis, klausėsi dantukų valymosi dainelės, kas tris mėnesius dalyvavo dantų šepetukų keitimo šventėse.

Kad vaikai turėtų ne tik praktinius įgūdžius, bet ir žinotų visas dantų priežiūros subtilybes, apie taisyklingus dantų valymo judesius, įvairias burnos higienos priežiūros priemones, maisto įtaką dantų tvirtumui, mažiesiems pamokėles vedė visuomenės sveikatos priežiūros specialistai. Programos metu panaudoti vaikų dantų šepetukai buvo kaupiami ir iš daugiau nei 12000 vienetų sudėliota programos simboliu tapusi didžiulė šypsena su užrašu.

Vaikai apdovanojami aukščiausio laipsnio dantukų priežiūros diplomu

Penktadienį pilnu bagažu žinių ir įgūdžių išlydint vaikus vasaros atostogoms Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras apdovanoja visus 12000 darželinukų aukščiausio laipsnio dantukų priežiūros diplomu. Šis apdovanojimas – vaikų paskatinimas ir toliau rūpintis savo burnos higiena, taip ugdant įprotį ir supratimą, kokią svarbą mūsų savijautai ir sveikatai turi tinkamai prižiūrėti ir sveiki dantukai.

Atliktas programos efektyvumo vertinimas

Norint įvertinti programos efektyvumą Kauno kolegijos burnos sveikatos katedroje buvo atliekamas klinikinis tyrimas ir vertinama vaikų burnos higienos būklė prieš programą ir po jos. Atlikus klinikinį tyrimą ir įvertinus vaikų burnos higienos būklę pagal PI (burnos higienos) indeksą prieš programą buvo nustatyta, kad 155 vaikų burnos higienos būklė buvo tik patenkinama. Po antrojo patikrinimo 14 proc. daugiau vaikų turėjo puikią burnos higienos būklę, 29 proc. daugiau vaikų turėjo gerą burnos higienos būklę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA