Šalia Kauno – nauja pramoga ekstremalaus vairavimo mėgėjams | Kas vyksta Kaune

Šalia Kauno – nauja pramoga ekstremalaus vairavimo mėgėjams

Organizatorių nuotr.

„Kažkas panašaus į mažą „Dakarą!“, – lipdamas iš bagio svarsto kaunietis, kuris ką tik išbandė naują trasą „Major Challenge“, o „Kas vyksta Kaune“ plačiau domisi šia pramoga ir jos atsiradimo istorija.

[galerija kiek=”16″]

Tiems, kurie „išaugo“ kartingus

„Bagiai (vienviečiai bekelės automobiliai), ko gero, turėtų sužavėti tuos, kurie yra pamilę kartingus, tačiau kartingo trasoje jau pasigenda kiek daugiau adrenalino. Vairavimas bekele, trasos įvairovė, tramplynai, didesnis greitis – bagiai sukelia begalę vairavimo pojūčių, kuriems abejingų nelieka“, – pasakoja vienas iš „Major Challenge“ įkūrėjų Mantas Didžiulis.

„Įsivaizduokite dūmų kalną lekiant dykumą primenančiu žvyru, malonų apsitaškymą upėję ar šuolį per tramplyną – „pralėkimas“ bagiu neatsibosta ir po kelių šimtų kartų“, – papildo M. Didžiulis ir kviečia išbandyti trasą. „Bagius dievina visi, net merginos, nes jie saugūs, jų valdymas labai paprastas ir lengvas, o emocijų – visai savaitei į priekį“.

Įkūrė trys adrenalino mėgėjai

„Visi trys esame dideli ekstremalaus vairavimo mėgėjai, o Jonas Ramanauskas – dar ir profesionalas, lenktyniavęs „Formulėje 4”. Ieškodami daugiau pojūčių Lietuvoje, pastebėjome, kad autokroso trasos čia, deja, bet merdėja, o adrenalino mėgėjų kaip tik daugėja.

Nusprendėme sukurti profesionalias sąlygas naujiems pojūčiams: pradedant trasa, baigiant pačiais bagiais. Dėl šios priežasties pasirinkome garsaus gamintojo „Polaris“, kurie skina laurus viso pasaulio bekelės lentynėse įskaitant ir garsųjį Dakaro ralį, o mūsų siūlomas „Polaris ACE 570” yra supaprastintas Dakare dalyvaujančio „Polaris RZR“ modelis“, – aiškina M. Didžiulis.

Pramoga visai šeimai

Pasak M. Didžiulio, „Major Challenge“ – daugiau nei tipinė vairavimo pramoga. „Kurdami paslaugų paketą analizavome, ko trūksta panašių paslaugų rinkoje Lietuvoje ir pastebėjome du dalykus: visų pirma, labiausiai trūksta papildomų pramogų trasos vietoje, o antras dalykas – vyrauja pakankamai prasta technika. Užsibrėžėme, kad mūsų trasoje viskas bus kitaip“.

Pasak M. Didžiulio, pralėkus bagiu būtina pasidalinti emocijomis. „Todėl tam sukūrėmė specialias erdves – ypač modernų kupolą su lounge zona, kuriame bet kokiu oru galima stebėti esančius trasoje bei jų rezultatus ir pavėsines su griliais bei jaukia aplinka savaitgalio piknikui. Pramogų zoną papildo vaikų žaidimo aikštelė, kad mažiesiems dalyviams taip pat nebūtų nuobodu. Pačioje Trasoje įdiegėme modernią laiko matavimo sistemą bei mobilią programėlę „Race Facer“. Su ja kiekvienas klientas galės bet kada telefone sekti savo ar kitų važiuojančių rezultatus, siekti aplenkti draugą ar pagerinti savo rekordą.

„Pirmuosius rekordininkus kviesime jų vardais „pakrikštyti“ lenktynių posūkius!”, – pasakoja M. Didžiulis ir papildo, kad „Major Challenge“ kviečia aktyviai praleisti savaitgalį ne tik pavienius lenktynių mėgėjus, bet ir draugų kompanijas, įmones ar švenčių dalyvius.

Daugiau informacijos apie „Major Challenge“ rasite čia. Pačią trasą rasite adresu Gėlyno g. 26, Marijampolė.

Norintys išbandyti trasą iki Birželio 8d. kviečiami registruotis į 10min. važiavimus už specialią kainą – 15 Eur.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA