Kauniečiai kviečiami dovanoti nenaudojamus dviračius | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai kviečiami dovanoti nenaudojamus dviračius

Organizatorių nuotr.

Naujasis dviračių sezonas ir vasara Kaune pasitinkama socialiai atsakinga iniciatyva – „Nauja dviračio šeima“. Iniciatyva, kuria kauniečiai kviečiami padėti daugiavaikėms šeimoms, kurios iki šiol negalėjo tapti dviratininkų bendruomenės dalimi.

Rinks nenaudojamus kauniečių dviračius

Iniciatyvos tikslas, surinkti tvarkingus, bet kauniečių nebenaudojamus dviračius bei atrasti jiems naujas šeimas – dviračiai bus dovanojami Kauno mieste gyvenančioms ir sunkiau besiverčiančioms daugiavaikėms šeimoms.

„Patys nuolat veždami dviratininkus nusprendėme suburti miestiečius gražiam tikslui. Juk ne pas vieną sandėlyje yra paliktas jau užaugusio vaiko ar paties nebenaudojamas dviratis. Pats laikas surasti jam naują šeimą, kuri juo mielai naudotųsi“, – kalbėjo akcijos organizatorius, „Kautros“ marketingo grupės vadovas Mindaugas Sakalauskas.

Kauniečiai, turintys nenaudojamus dviračius, juos gali pristatyti į dviračių surinkimo punktą, Kauno autobusų stoties siuntų terminale.

Negalintiems, kurjeriai atvyks pasiimti dviračio

Miestiečiai norintys, tačiau negalintys dviračio pristatyti į minėtą vietą, gali kreiptis į siuntų terminalą ir kurjeris atvyks paimti dviračio iš jų namų.

„Turime infrastruktūrą ir gerus partnerius. Pas žmones, kurie patys negalės pristatyti dovanojamo dviračio į Kauno autobusų stotį, atvyks „Siuntos autobusais“ kurjeriai ir pasiims dviračius. Tereikia susisiekti elektroniniu paštu info@siuntosautobusais.lt“, – džiaugėsi M. Sakalauskas.

Finalinė šventė autobusų stotyje

Birželio 20 dieną, Kauno autobusų stotyje vyks finalinis renginys, kurio metu visi surinkti dviračiai bus padovanoti daugiavaikėms šeimoms.

„Į finalinę šventę bus kviečiami visi kauniečiai mėgstantys laisvalaikį ant dviračių. Jos metu bus dovanojami dviračiai šeimoms, policijos atstovai vykdys dviračių žymėjimo akciją, profesionalūs dviratininkai mokys vaikus kaip pasiruošti dviratį kelionei ir saugiai važiuoti. Bus daugiau pramogų“, – pasakojo “Kautros” atstovas.

Akcijos organizatoriai ir partneriai kviečia dovanoti techniškai tvarkingus dviračius.

„Skatiname žmones laisvalaikį praleisti ant dviračių. Didesnėse šeimose dviratis ne pirmo būtinumo daiktas, bet visi broliai ir sesės nori važinėtis kartu. Tai yra puiki proga padaryti gerą darbą ir padovanoti savo nebenaudojamą, bet techniškai tvarkingą dviratį šeimai, kuri dar jo neturi“, – kalbėjo iniciatyvos partnerių, dviratininkų klubo „Dviratai“, atstovas Linas Vainius.

Šeimos, kurioms bus dovanojami dviračiai bus atrenkamos bendradarbiaujant su „Kauno socialinių paslaugų centru“.

Projekto partneriai

Dviračių pristatymą užtikrina „Siuntos autobusais“, informaciniai partneriai „Reklamos arka“ ir „Kas vyksta Kaune“, partneriai VšĮ „Dviratai“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA