Priminimas vairuotojams: miškingose vietovėse patariama mažinti greitį | Kas vyksta Kaune

Priminimas vairuotojams: miškingose vietovėse patariama mažinti greitį

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Atšilę orai, po truputį prasidedantis atostogų sezonas, tarsi ir kviečia visus po dienos darbų atsipūsti toliau nuo miesto, tad gyventojų kelionės į gamtą vis dažnėja. Tiesa, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai pastebi, kad vis pasitaiko eismo įvykių, kurių metu susiduria automobiliai ir laukiniai gyvūnai.

Šiandien apie 4.15 val. kelyje Kaišiadorys-Palomenė-Gegužinė 17 km, vyro (gim. 1973 m.) vairuojamas automobilis „Škoda Octavia“ kliudė staiga į kelią iššokusią stirną Panašių įvykių būta ir daugiau, tai jau ketvirtasis atvejis per keletą praėjusių savaičių, kuomet automobilis kliudo į kelio važiuojamąją dalį išbėgusį gyvūną. Visais atvejais vairuotojai blaivūs, apgadintos transporto priemonės, dėl gyvūnų informuoti gamtos apsaugos atstovai, medžiotojų klubo atstovai, kurie perima sužeistus gyvūnus.

„Vairuotojams derėtų rajoniniuose keliuose prie miško masyvų visuomet sumažinti greitį, net jei nėra kelio ženklo, nurodančio, kad kelyje gali pasitaikyti laukinių gyvūnų. Tokiame kelyje, ypač tamsiu paros metu, privaloma imtis papildomų atsargumo priemonių, kad atsiradus kliūčiai spėtume sustabdyti, suvaldyti automobilį“, – primena gyventojams Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai.

Kauno apskrities policija ragina vairuotojus laikytis Kelių eismo taisyklių, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio! Tik kartu rūpindamiesi savo ir kitų saugumu laimingai pasieksime kiekvienos kelionės tikslą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA