Š. Jasikevičiaus vardas Kauno taryboje palydėtas plojimais | Kas vyksta Kaune

Š. Jasikevičiaus vardas Kauno taryboje palydėtas plojimais

A. Aleksandravičiaus nuotr.

Antradienis tapo ypatinga diena Kauno „Žalgirio“ komandos vyriausiajam treneriui Šarūnui Jasikevičiui ir visiems kauniečiams. Į trečią vietą Eurolygoje ekipą atvedusiam strategui suteiktas Kauno garbės piliečio vardas.

Šio titulo suteikimas gegužės 29 dieną svarstytas Kauno miesto taryboje. Klausimą tarybos nariams pristatęs Apdovanojimų tarybos pirmininkas Benjaminas Želvys minėjo, kad Š. Jasikevičiaus įvertinimą teikti siūlė tiek pats Visvaldas Matijošaitis, tiek Lietuvos krepšinio federacija.

„Sportininkai yra laikomi šalies ambasadoriais. Š. Jasikevičius – vienas labiausiai tituluotų Lietuvos krepšininkų Europoje. Dėl to (Apdovanojimų – „Kas vyksta Kaune“) taryba priėmė vieningą sprendimą siūlyti Š. Jasikevičiui suteikti Kauno garbės piliečio vardą“, – kalbėjo B. Želvys.

Siūlymą Kauno taryba priėmė bendru sutarimu, o sprendimą salėje lydėjo griausmingi aplodismentai. „Sveikinimai Šarūnui Jasikevičiui“, – tarė tuo metu posėdžiui pirmininkavęs miesto vicemeras Simonas Kairys.

„Šaras įrodė, kad didžiausios pergalės iškovojamos ne tada, kai turi pilną piniginę, o tada, kai turi didelę širdį. Bet Kauno garbės piliečiais žmonės skelbiami ne už pergales krepšinio aikštelėse, o už tai, kokie jie yra už jos ribų. Šaras yra tikras kaunietis, meilę ir ištikimybę savo miestui ir jo žmonėms įrodęs ne žodžiais, o veiksmais“, – anksčiau siūlymą entuziastingai buvo komentavęs V. Matijošaitis.

1997 metais Kauno garbės piliečių paskelbtas kitas garsus Lietuvos krepšininkas – Arvydas Sabonis.

Kauno miesto garbės piliečio vardas nuo 1991-ųjų teikiamas nusipelniusiems asmenims, savo darbais ir veikla meno, mokslo, kultūros, sporto ir visuomeninėje bei kitose srityse garsinantiems Kauno miesto vardą Lietuvoje ir svetur, taip pat už svarų indėlį kuriant Kauno miesto gyventojų kultūrinę, ekonominę, socialinę ir dvasinę gerovę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA