Kauno valdžios smūgis automobilių entuziastams: muziejus Aleksote gujamas iš patalpų | Kas vyksta Kaune

Kauno valdžios smūgis automobilių entuziastams: muziejus Aleksote gujamas iš patalpų

BNS, Kas vyksta Kaune inf. 2018/05/29 13:48
R. Tenio nuotr.

Kauno miesto savivaldybės taryba antradienį nusprendė išnuomoti patalpas, kuriose veikė senovinių automobilių muziejus. Senovinių automobilių asociacija „Retromobile“, eksponavusi ten per šimtą eksponatų sako, kad nemato galimybės tęsti muziejaus veiklą ir nuomotis patalpas rinkos kaina.

„Aš vertinu muziejų, vertinu žmonių darbą, bet čia, kiek buvau, aš nemačiau, kad čia muziejus. Pirma, sklypas: turėtų nueiti mūsų ar policijos, ar kažkurie žmonės, už netvarką surašyti protokolus, nes ten automobiliai surūdiję, supuvę stovi, tepalai kieme bėga. Antras dalykas, nežinau, kiek ten jūsų įsikūrę, bet jūs naudojate savivaldybei priklausantį turtą asmeninėms reikmėms, – kalbėjo meras Visvaldas Matijošaitis.

– Gal geriau mes savivaldybės visą turtą ten išvarome ir pastatome, tai nors šiltais, gerais automobiliais važinėsime. Negalite vieni turėti išskirtinių teisių.“

Kauno vicemeras Simonas Kairys taip pat teigė, kad kiek kartų savivaldybės atstovai yra bandę patekti į senovinių automobilių muziejų, įsikūrusį Aleksote esančiose patalpose, tiek radę užrakintas duris.

Senovinių automobilių asociacijos „Retromobile“ prezidentas Ramūnas Kardelis sakė, kad į patalpas asociacijos nariai investavo 35 tūkst. eurų ir prašė leisti muziejui toliau veikti bei tikino, kad muziejuje kasdien būna žmonių.

„Norėtume palaikymo. Neprašome iš savivaldybės nei pinigų, nieko mes neprašome“, – sakė jis. R. Kardelis pabrėžė, kad muziejus moka nuomos sutartį savivaldybei bei tvarko jo aplinką.

„Mes esame perėmę penkis turtinius vienetus iš savivaldybės: iš savivaldybės įmonių, iš Kauno oficialaus muziejaus, ir eksponuojame šias karietas, autobusus. Išeina labai paradoksali situacija: mes perimame savivaldybės turtą, jį eksponuojame ir už tai mokame“, – kalbėjo jis.

Posėdyje dar netylant diskusijoms, V. Matijošaitis tarė, kad būtų galima kalbėti apie muziejaus veiklos vystymą, jeigu jo lygis būtų nors kiek artimesnis analogiškoms užsienio įstaigoms.

„Yra muziejai Latvijoje – pasižiūrėkite, kaip atrodo, o ne senų mašinų pagrabynas“, – svetimybę, susijusią su šermenimis, bet šiame kontekste reiškiančią maždaug „kapinyną“, pavartojo privataus muziejaus darbu nepatenkintas Kauno meras.

Iki šiol „Retromobile“ mokėjo 0,2 euro už kvadratinį patalpų metrą. Taryba nusprendė šią sumą padidinti iki 2 eurų. Asociacijos nariai galimybių tęsti veiklą tokiomis sąlygomis nemato.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA