Paleistas „Grožio chirurgijos“ klinikos klientų duomenų vagyste įtariamas vyras | Kas vyksta Kaune

Paleistas „Grožio chirurgijos“ klinikos klientų duomenų vagyste įtariamas vyras

BNS 2018/05/29 10:53
DELFI nuotr.

Vilniaus miesto apylinkės teismas nesutiko pratęsti suėmimo ir paleido į laisvę įtariamąjį duomenų vagystės byloje iš „Grožio chirurgijos“ klinikos.

Prokuroras Redas Savickas įtariamojo A. M. suėmimą prašė pratęsti dar trims mėnesiams. Tačiau teismas su prašymu nesutiko. Skyręs 10 tūkst. eurų užstatą ir dokumentų paėmimą, praėjusią savaitę teismas nusprendė įtariamąjį paleisti į laisvę.

Prokuroras BNS sakė, kad teismo nutarties neskųs, o įtariamajam papildomai skyrė dar vieną kardomąją priemonę – registravimąsi policijoje. Įtariamasis, informacinių technologijų specialistas A. M., buvo sulaikytas pernai rugpjūčio pabaigoje.

R. Savickas BNS sakė, kad A. M. figūruoja ir dar dviejose bylose, jam pateikti įtariamai. Išsamiau šių tyrimų prokuratūra nekomentuoja, tačiau užsimena, kad galimi nusikaltimai susiję su elektronine erdve.

Pernai rugpjūtį buvo sulaikytas ir dar vienas įtariamasis, Eugenijus Čiuplevičius. Pastarasis taip pat kurį laiką buvo suimtas, vėliau paleistas į laisvę.

„Tyrimas užtruko dėl objektyvių priežasčių, nusikaltimai buvo padaryti elektroninėje erdvėje, dar reikia sulaukti atsakymų į teisinės pagalbos prašymus iš užsienio valstybių“, – BNS sakė prokuroras. Šiuo metu byloje yra apie 90 nukentėjusiųjų.

E. Čiuplevičius viešai skelbia, kad nuo 2010 metų yra Lietuvos veido ir žandikaulių chirurgijos draugijos narys, o nuo 2012 metų – Baltic Osseointegration Academy narys. Jis taip pat yra įmonės „Dentis LT“ vadovas. E. Čiuplevičius anksčiau yra dirbęs klinikoje „Grožio chirurgija“.

Tyrimą dėl duomenų vagystės iš klinikos atliekantys pareigūnai pernai rugpjūčio pabaigoje Kaune sulaikė tris asmenis, įtariamus pagrobus daugiau nei 22 tūkst. asmenų duomenis.

Programišiai iš „Grožio chirurgijos“ pavogė klientų asmens duomenis: vardus, pavardes, asmens kodus, prieš ir po operacijos darytas nuotraukas.

Įtariamieji už pavogtų duomenų neviešinimą reikalavo pinigų iš Lietuvos ir užsienio piliečių. Manoma, kad įtariamiesiems pinigus sumokėjo šimtai nukentėjusių asmenų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA