Organizuotą vagių grupę iš Kauno išdavė vienas neatsargus veiksmas | Kas vyksta Kaune

Organizuotą vagių grupę iš Kauno išdavė vienas neatsargus veiksmas

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Marijampolės apskrities policija į teismą perdavė bylą, kurioje Kauno miesto gyventojai įtariami vagystėmis iš butų Marijampolės, Vilkaviškio savivaldybėse, Šakiuose.

Kaip pranešė Marijampolės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, tyrimas pradėtas gavus šakiečio pranešimą, kad jis, grįždamas namo, daugiabučio namo laiptinėje prasilenkė su nuo jo buto ėjusiais dviem vyriškiais. Juos vyras įtarė bandžius įsibrauti į jo butą ir ėmė vytis.

Vyriškiams pavyko pabėgti, tačiau vienas jų į krūmus numetė rankinę, kurioje rastos pirštinės, radijo stotelės, laužimo įrankiai. Tyrimo metu nustatyta, kad rasta rankinė su daiktais priklausė dviems Kauno miesto gyventojams (g. 1990 m. ir 1983 m.).

Įtariamieji sulaikyti važiuojantys automobiliu „BMW“ po ką tik įvykdytos vagystės Druskininkų mieste. Apžiūros metu mašinoje rasti Druskininkuose iš buto pavogti aukso, sidabro gaminiai. Automobilyje buvo ir įtariamųjų naudotos radijo stotelės, pirštinės bei spynų laužimui skirti specialūs įrankiai, lipdukai, kuriais galimai būdavo užklijuojamos gretimų butų durų akutės.

Po įtariamųjų sulaikymo, jų namuose nedelsiant buvo atliktos kratos, kurių metu rasti auksiniai papuošalai, laikrodžiai. Pareigūnai įtarė, jog jie galėjo būti pavogti iš apiplėštų butų. Tiriant šią nusikalstamą veiką paaiškėjo trečiasis kaunietis (g. 1989 m.), kuris taip pat prisidėjo prie vagystės.

Prieš keletą dienų sulaikyti dar trys Kauno gyventojai (g. 1981, 1988 ir 1989 m.), policijai žinomi dėl panašaus pobūdžio nusikalstamų veikų, galimai vogę iš prabangių gyvenamųjų namų Marijampolės savivaldybėje ir Šakiuose. Tikslas tas pats – auksas, sidabras, pinigai. Kaip ir pirmaisiais atvejais, į namus buvo įsibraunama dienos metu per langus, išlaužus buto durų spynų atraktus, šeimininkams būnant darbe.

Pagal nusikaltimų braižą galima spręsti, jog tai – sisteminės vagystės, kurias vykdo ta pati asmenų grupė iš Kauno. Įtariama, jog minėti asmenys Marijampolės apskrityje įvykdė dvi vagystes iš gyvenamųjų namų Marijampolės savivaldybėje ir Šakiuose. Šie asmenys vagystes iš butų galėjo vykdyti visoje Lietuvoje.

Įtariamieji suimti trims mėnesiams, byla jau perduota į teismą, o pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d. jiems gresia laisvės atėmimas iki 6 m.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA