Stadionų rekonstrukcija nestoja – Kaune atnaujintas dar vienas aikštynas | Kas vyksta Kaune

Stadionų rekonstrukcija nestoja – Kaune atnaujintas dar vienas aikštynas

Kauno m. sav. inf. 2018/05/28 15:22
Kaunas.lt nuotr.

Sovietmetį menantys Kauno mokyklų stadionai virsta moderniais ir šiuolaikiškais sporto aikštynais. Iki kitų metų pabaigos atnaujintų sporto erdvių skaičius mieste turėtų priartėti prie 30, o naujausias sutvarkytas stadionas įsikūręs Veršvų gimnazijos pašonėje.

[galerija kiek=”4″]

Praėjusį penktadienį Veršvų gimnazijoje vykęs stadiono atidarymas subūrė kelis šimtus mokyklos bendruomenės narių. Naujajame aikštyne – krepšinio ir futbolo aikštelės, nauji bėgimo takai bei tinklinio ir kvadrato aikštelės pradinukams.

„Norime, kad sporto ir judėjimo naudą pajustų kuo daugiau kauniečių. Visi stadionai, kuriuos atnaujiname, yra atviri ne tik mokyklų bendruomenėms, bet ir visiems judėti mėgstantiems kauniečiams“, – teigė Kauno miesto tarybos Sporto, turizmo ir laisvalaikio komiteto pirmininko pavaduotojas Karolis Stirbys.

Iš pagrindų atnaujintais stadionais jau džiaugiasi Vytauto Didžiojo universiteto „Atžalyno“ ir Tado Ivanausko progimnazijos, Pilėnų ir Milikonių pagrindinės, Veršvų, Petrašiūnų, Palemono, „Rasos“ ir Rokų gimnazijų moksleiviai.

Mokymo įstaigose atnaujinama stadionų natūralios žolės danga, įrengiamos universalios aikštelės, pritaikytos krepšiniui, rankiniui, tinkliniui, tenisui, badmintonui. Moksleiviai sportuoja atnaujintose futbolo aikštelėse su dirbtine žolės danga. Sporto aikštynuose įrengiamos šuoliaduobės su sintetinės dangos įsibėgėjimo takais, lauko treniruoklių aikštelės ir kiti sporto įrenginiai.

Sporto erdvių atnaujinimas šiuo metu vyksta Viktoro Kuprevičiaus progimnazijoje, Generolo P. Plechavičiaus kadetų licėjuje, Šv. Kazimiero ir Martyno Mažvydo, Šv. Mato, Jono Pauliaus II-ojo, Kovo 11-osios, Prezidento Valdo Adamkaus, „Vyturio“ gimnazijose bei Jono Laužiko specialiojoje mokykloje.

„Prezidento Valdo Adamkaus vardo gimnazijoje praėjusią savaitę futbolo aikštėje pasėjome žolę. Kai ji sudygs, sporto aikštyno darbai bus visiškai baigti. Kitose aikštynuose situacija panaši, daug kur likę tik baigiamieji kosmetiniai darbai“, – sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius.

Kitąmet sporto aikštynų atnaujinimo darbai suplanuoti Simono Daukanto ir Kazio Griniaus, Kauno technologijos universiteto Vaižganto progimnazijose, Dainavos pagrindinėje mokykloje, Antano Smetonos gimnazijoje, Bernardo Brazdžionio, Jono ir Petro Vileišių mokyklose-daugiafunkciuose centruose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA