Atidarytas jubiliejinis „Burbuliatoriaus“ sezonas: į orą paleido tūkstančius muilo burbulų (foto) | Kas vyksta Kaune

Atidarytas jubiliejinis „Burbuliatoriaus“ sezonas: į orą paleido tūkstančius muilo burbulų (foto)

A. Aleksandravičiaus nuotr.

Kauniečių pamėgtas „Burbuliatorius“ šiemet švenčia dešimtmetį – sugrįžtantis renginys kviečia miestiečius ir miestelėnus burtis ir leisti muilo burbulus viešosiose erdvėse, ir kas antrą vasaros pirmadienį užtvindyti erdvę geromis emocijomis ir lengvais burbulais.

Pirmasis „Burbuliatorius“ simboliškai įvyko paskutinį pavasario pirmadienį – panašu, jog kartu su burbulais prie Kaun opilies susirinkę kauniečiai kartu paleido ir pavasarį bei yra pasiruošę pasitikti jau greitai į kiemus įžengsiančią vasarą.

2009 metais vilniečių kūrybinės miesto žaidimų ir tyrimų grupės „Laimikis.Lt“ sugalvota muilo burbulų pūtimo tradicija išplito Lietuvoje ir už jos ribų. Kasmet prie iniciatyvos prisijungia nuo dvylikos iki dvidešimties mietų. „Burbuliatorius“ vyko Londone, Čikagoje, Dubline ir Australijos miestuose.

„Pasaulyje viešosioms erdvės skirtų iniciatyvų, kurios periodiškai suburtų gyventojus ir gyvuotų dešimtmetį, yra vos kelios. Mums pavyko sukurti šį fedomeną aktyvių gyventojų, „Burbuliatoriaus“ ambasadorių ir puikių fotografų dėka“, – džiaugiasi miesto antropologė dr. Jekaterina Lavrinec.

Daugiau informacijos apie renginio datas ir veiklas galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA