Telefonų kainas Kaune mušė naudodami nusikalstamą schemą | Kas vyksta Kaune

Telefonų kainas Kaune mušė naudodami nusikalstamą schemą

FNTT nuotr.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Kauno apygardos valdybos tyrėjai išaiškino šešėlinius naujų mobiliųjų telefonų prekeivius. Kratų metų rasti ir paimti be apskaitos dokumentų 1 177 mobilieji telefonai, kurių vertė siekia beveik 300 tūkst. eurų.

FNTT Kauno apygardos valdybos tyrėjai nustatė, kad Kauno centre veikianti mobiliųjų telefonų parduotuvė dalį turimų aparatų pardavinėjo be apskaitos dokumentų – kvitų ar čekių.

Įtariama, kad šešėlinę mobiliųjų telefonų prekybą suorganizavo ir vykdė patys analogišku verslu užsiimantys keturi kauniečiai. Tarp įtariamųjų – mobiliaisiais telefonais ir įvairiais jų priedais prekiaujančių dviejų bendrovių direktoriai, vienos iš šių bendrovių vadybininkas, ir, kaip įtariama, nelegalią prekybą organizavęs kaunietis.

Pirminiais tyrimo duomenimis, naujausio modelio mobilieji telefonai be buhalterinės apskaitos dokumentų buvo perkami iš tiekėjų Lenkijoje. Į Kauną atvežtus mobiliuosius telefonus galima buvo įsigyti parduotuvėje, o informaciją apie naujausius modelius rasti sukurtame interneto tinklalapyje.

Įtariama, kad pakartotinai mobiliuosius telefonus perkantiems klientams būdavo siūloma juos įsigyti be apskaitos dokumentų. Prekė buvo atgabenama iš kitų patalpų tik pirkėjui užsisakius konkretų telefono modelį. Patikimiems pirkėjams telefonai buvo parduodami gerokai pigiau, tačiau be čekių, išrašant tik garantinį prekės įsigijimo taloną.

Konfiskuota daugiau kaip tūkstantis aparatų, kurių vertė – trečdalis milijono / FNTT nuotr.

Pavyzdžiui, be buhalterinės apskaitos dokumentų Lenkijoje įsigytas ir už grynuosius pinigus parduotas naujausio modelio „iPhone“ aparatas galėjo kainuoti apie 30 proc. pigiau nei rinkos kaina.

FNTT Kauno apygardos valdybos tyrėjai atliko kratas mobiliųjų telefonų parduotuvėje ir gerai įrengtose sandėliavimo patalpose. Kratų metu rasti 1 177 aparatai, kurie galėjo būti neįtraukti į bendrovių apskaitą, buvo visiškai nauji – supakuoti gamykloje ir užklijuoti dėžutėse. Įtariama, kad daugiau nei tūkstantį jų ketinta parduoti šešėlinėje rinkoje.

Preliminariai skaičiuojama, kad įsigijus mobiliuosius telefonus be apskaitos dokumentų ir išvengus mokesčių tiek Lenkijos, tiek Lietuvos valstybių biudžetams, per 2018 metus buvo gauta daugiau kaip 50 tūkst. eurų nelegalių pajamų.

FNTT Kauno apygardos valdybos tyrėjai tęsia ikiteisminį tyrimą dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo. Šį ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūra.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA