Drąsus kauniečių žingsnis: „supiršo“ dvi nepažįstamas tos pačios lyties atstoves | Kas vyksta Kaune

Drąsus kauniečių žingsnis: „supiršo“ dvi nepažįstamas tos pačios lyties atstoves

BERTA BANYTĖ 2018/05/27 14:55
R. Meilučio nuotr.

Nors vestuvių planavimo verpetuose dvi kaunietės draugės Gintarė ir Dovilė sukasi dar tik šiek tiek daugiau nei pusmetį, jaunoms moterims, šiuo metu gyvenančioms Londone, drąsos netrūksta. Praėjusį mėnesį jiedvi ryžosi susivienyti bendram projektui ir „supiršti“ dvi jaunas skirtingų tautų merginas tam, kad įgyvendintų ne vieną nustebinusį sumanymą – suorganizuotų vestuvinę homoseksualios poros fotosesiją ir renginį.

[galerija kiek=”20″]

„Nebijome šokiruoti, todėl ir šį kartą norėjome įgyvendinti kažką išskirtinio. Juk per galvą niekas neduos“, – šypteli į bendrą vestuvių planavimo verslą pasinėrusios bičiulės.  Kaune augusios, tačiau Jungtinėje Karalystėje prieš keletą metų susipažinusios Gintarė ir Dovilė sako, kad, nors abi yra užsispyrusios liūto zodiako ženklo atstovės, supranta viena kitą iš pusės žodžio.

Dovilė (kairėje) ir Gintarė (dešinėje) / R. Meilučio nuotr.

Bendradarbiauti sutiko vestuvių industrijos profesionalai

Tiesa, suvienyti įvairių šalių vestuvių industrijos žinovus, gyvenančius Londone,  bendram lietuvių išsikeltam tikslui, prireikė tikrai ne pusės žodžio, o nuoseklių, profesionaliai apie sumanymą dėstomų minčių. Kitaip teigiamų atsakymų į išsiųstus laiškus tikriausiai nebūtų sulaukta.

Pasiruošimo fotosesijai aikimirkos / R. Meilučio nuotr.

Į Gintarės ir Dovilės renginį, kurio pagrindiniu akcentu tapo dviejų moterų vestuvinė fotosesija, susirinko prie jo įgyvendinimo prisidėję plaukų stilistai, makiažo meistrai, suknelių dizaineriai, batų, papuošalų kūrėjai, floristai, „saldaus stalo“, užkandžių specialistai, operatoriai ir, žinoma, fotografai. Vienas jų – Regimantas Meilutis atvyko iš Kauno. Visi paslaugų tiekėjai bendradarbiauti sutiko nemokamai, mūsų gimtojoje šalyje – tai būtų retas reiškinys, sako kaunietės.

„Supiršo“ dvi nepažįstamas skirtingų tautų merginas

Rinkdamosi fotoobjektyvui pozavusius modelius, kaunietės taip pat nėjo lengviausiu keliu – po ilgų ieškojimų pasirinko nestandartinį variantą – lietuvę ir japonę, gyvenančias Jungtinėje Karalystėje. Gintarė ir Dovilė teigia savo projekte norėjusios atskleisti abiejų moterų moteriškumą, todėl nusprendė, jog fotografuojama bus ne pora, o dvi viena kitos nepažįstančios moterys.

Fotosesijos akimirkos / R. Meilučio nuotr.

„Nors pasirinktos merginos susipažino tik fotosesijos rytą, tačiau iš jų sklido nesuvaidintos emocijos. Žvelgiant iš šalies, atrodė,  jog pozuodamos jos iš tiesų viena kitą įsimylėjusios tarsi tikra pora. Visai atsitiktinai sutapo ir tai, kad vienai iš modelių bruožais pavyko atspindėti stipresnę pusę, kita atstovavo švelnesnę – taip, kaip dažniausiai būna homoseksualiose porose“, – atviravo pašnekovės.

Paklaustos ar toks drąsus pasirinkimas nesulaukė kritikos strėlių, bičiulės sakė, jog artimieji idėją palaikė, tačiau tarp paslaugų tiekėjų vestuvių industrijoje pasitaikė ir tokių, kurie suabejojo kauniečių sukaupta patirtimi, nes atrodė neįtikima, jog viską pavyks įgyvendinti taip, kaip buvo rašoma elektroniniuose laiškuose, kvietusiuose prisijungti prie projekto.

Pasiruošimo fotosesijai akimirkos / Thomas Art photography nuotr.

„Papuošalų kūrėja, gaminusi aksesuarus fotosesijai, iš pradžių į mūsų turėtą viziją reagavo šiek tiek skeptiškai, nes tai – dviejų moterų vestuvių fotosesija. Mintis ją šokiravo, todėl dalyvauti projekte sutiko ne iš karto – paprašė laiko pagalvoti. Tačiau sulaukėme tvirto „taip““, – džiaugėsi Gintarė ir Dovilė.

Savo projektu kaunietės sako parodžiusios, jog standartai ar įsitikinimai vestuvių industrijoje tikrai nebegalioja. „Esame drąsios ir nebijome to, ką pagalvos ar pasakys kiti, nes išdrįstant daryti kažką kitaip, ne tik įgyvendinama savita idėja, bet ir atveriama įkvepianti galimybė jaunavedžiams nebijoti realizuoti turimas net ir beprotiškiausias mintis“, – šypteli jos.

Tuoktuvių inscenizacija apleistoje koplyčioje

Regis, vietos fotosesijai pasirinkime  šiųmetės vestuvių mados buvo palankios kaip niekad. Autentiškoje Asylum Chapel koplyčioje, Londone populiarioje iki pat šių dienų, pasitelkdamos į pagalbą floristikos ir dekoro subtilybes, kaunietės sukūrė  dramatišką aplinką. Interjere dominavo žaluma, unikalios gėlių kompozicijos, geometrinės figūros, išskirtinės detalės bei šių metų pagrindinė spalva – ryškiai violetinė.

Fotosesijos akimirkos / Thomas Art photography nuotr.

„Nustebsite, bet, remiantis naujausiomis tendencijomis, patariama organizuoti tuoktuvių šventę ne baltoje salėje, kaip įprasta, o ženkliai kitokioje vietoje – lietuviškai tai būtų galima įvardyti kaip garažą. Žinant tai, mums prieš akis iškilo vaizdinys ir noras fotografuoti inscenizuotas dviejų moterų vestuves garsiojoje Asylum Chapel koplyčioje, kur buvo nedraudžiamos ir tikrų homoseksualų sąjungos“, – pasakoja Gintarė ir Dovilė.

Fotosesijos akimirkos / Thomas Art photography nuotr.

Jungtinėje Karalystėje gajūs šablonai – itin atsižvelgiama į religinius momentus, todėl esą sutuokti ir rengti šventę homoseksualioms poroms leidžiama ne visur. „Londone populiaru, kad homoseksualių porų tuoktuves imasi organizuoti kiti planuotojai nei, tarkime, talkininkaujantys heteroseksualioms. Netgi nedidelė dalis tam tikrų šventinių paslaugų tiekėjų, savo aprašuose pabrėžia, jog toleruoja arba netoleruoja tos pačios lyties atstovų porų santuokų“, – atvirauja pašnekovės.

Fotosesijos akimirkos / R. Meilučio nuotr.

Išdrįsus nesivadovauti standartais – atsivėrė galimybės

Įamžinus dviejų nuotakų akimirkas garsiosios Asylum Chapel koplyčios viduje ir išorėje paskutinysis projekto štrichas buvo persikėlimas į „AMP Studios“ (aut. past. netoli minėtos koplyčios įsikūrusios patalpos, skirtos šventėms) – čia, pasak Gintarės ir Dovilės, įvyko svarbiausia projekto dalis.

Projekto renginio akimirkos / R. Meilučio nuotr.

Prie sumanymo prisijungę skirtingų paslaugų vestuvėms tiekėjai skambant muzikai ir vakaro atmosferą kaitinant mago triukams šnekučiavosi tarpusavyje, apsikeisdami kontaktiniais duomenimis vieni su kitais. Įprastai, rengiant vestuves Londone, skirtingų paslaugų tiekėjai neturi galimybės vieni kitų pamatyti ar susipažinti. Gintarė ir Dovilė tokio pobūdžio renginiu sulaužė pastarąją nusistovėjusią normą.

„Galbūt daugeliui atrodysiantį drąsų žingsnį, žengėme norėdamos parodyti tiek heteroseksualioms, tiek homoseksualioms poroms, jog planuodamos vestuves, mes stengiamės pasiūlyti originalumą, ir surengti šventę tokią, kuri nebus atkartota niekur kitur“, – kalbėjo kaunietės.

Sėkmingai įgyvendinusios sumanytą projektą, draugės neketina sustoti – beveik iš karto po idėjos realizavimo, kaunietės sulaukė dėmesio iš žinomų vestuvių planavimo Didžiojoje Britanijoje atstovų ir populiaraus portalo „Hitched“ redaktorės buvo pakviestos į privatų renginį, kuriame rinkosi žinovai, organizavę privatų karališkos šeimos vestuvių vakarą.

„Tai, jog mus, pradedančiąsias, pastebėjo vestuvių planavimo asai, yra didelis įvertinimas. Ketiname parodyti nuotraukas ir vaizdo įrašus iš projekto fotosesijos tinklaraštininkams, leidinių redaktoriams – kirba mintis atsidurti ir žurnalo „Bride“ puslapiuose“, – ateities planais dalijosi kaunietės.

Vestuvių planavimo manija „užsikrėtė“ suplanavusios viena kitos vestuves

Paklaustos apie tai, kaip užgimė idėja įkurti nuosavą verslą – vestuvių studiją „GiDo Weddings“ ir rūpintis daugelio lietuvių, dažniausiai gyvenančių Jungtinėje Karalystėje, bei užsieniečių (aut. past. iki šiol heteroseksualių porų) vestuvių rengimu, moterys prasitaria, jog viskas prasidėjo nuo švenčių artimiesiems, draugams organizavimo, mergvakarių planavimo ir viską vainikavusio rūpinimosi viena kitos tuoktuvių detalėmis.

„Pamename, kai pradėjome nerimauti klausdamos savęs, ką reikės daryti po savų vestuvių, ką planuoti..? Bijojome, kad, kai viskas pasibaigs, apniks tuštuma. Tuomet ėmėmės ieškoti informacijos, kur galėtumėme gilinti žinias, susijusias su vestuvių industrija, taip atradome „Vestuvių akademiją“, įsikūrusią Jungtinėje Karalystėje ir pripažintą bene visame pasaulyje. Baigėme vestuvių planavimo, dekoravimo ir dizaino studijų programą“, – pasakoja Gintarė ir Dovilė.

Fotosesijos akimirkos / R. Meilučio nuotr.

Abi kolegės prieš imdamosi įgyvendinti bendrą svajonę, sėkmingai kopė karjeros laiptais kitose veiklos srityse – Dovilė dirbo vyriausiąja buhaltere sėkmingoje kompanijoje, Londone, Gintarė užsiėmė renginių organizavimu.  Bet, sako jos, ankstesniuose darbuose nejautė tokių gerų emocijų, kurias jaučia dabar, tačiau turėtos specialybės praverčia ir naujojoje veikloje. Draugės prasitaria, jog konkurencija vestuvių planavimo industrijoje yra išties didelė, tačiau jos tvirtai mina savitą kelią – nenori būti panašios į jau esančius šioje srityje, todėl ieško individualaus braižo.

„Vestuvių planuotoja rengiant šventę, galima sakyti, tampa geriausia drauge bent jau metams. Džiaugiamės, kad poros, kurioms organizuojame iškilmes, yra laisvai išreiškiančios savo pageidavimus, besidalijančios idėjomis. Konkurencija – didelė, bet tai nebaugina – tik verčia judėti pirmyn dar didesniais žingsniais“, – šypteli jos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA