Vasarą kviečia praleisti su knygomis: lankomiausiuose paplūdimiuose – skaityklos po atviru dangumi | Kas vyksta Kaune

Vasarą kviečia praleisti su knygomis: lankomiausiuose paplūdimiuose – skaityklos po atviru dangumi

Organizatorių nuotr.

Praėjusią vasarą biblioteka pristatė naujovę – paplūdimio biblioteką prie Lampėdžių karjero. Šiemet turime gerų naujienų – paplūdimio biblioteka poilsiautojus vasarą džiugins ne tik šeštadieniais, bet ir darbo dienomis.

Taip pat skaitykla su knygomis ir žurnalais įsikurs ne tik prie Lampėdžio, tačiau ir Panemunės paplūdimyje. Paplūdimiuose įrengtose specialiose lentynose poilsiautojai galės rasti knygų ir žurnalų.

Kauno miesto vicemeras Simonas Kairys savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje taip pat komentavo šią iniciatyvą pastebėdamas, jog Vilnius, gegužės 24 dieną atidaręs skaityklą po atviru dangumi, nepelnytai prisiėmė garbę už idėjos išvystymą. „Jei šiandien skelbiama, kad Vilniuje atsirado pirmoji biblioteka/skaitykla po atviru dangum, tai kaip pavadinti mūsų Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos padalinį prie Lampėdžių ežero praėjusią vasarą?“ – diskusiją savo paskyroje pakurstė vicemeras.

Prie Lampėdžių karjero esančio „Sunny Beach Lounge Bar“ terasoje skaitykla esant geram orui veiks visomis dienomis nuo 11 iki 18 val. Savaitgaliais planuojami ir renginiai – poilsiautojai galės ne tik skaityti knygas ir žurnalus, tačiau ir žaisti stalo bei lauko žaidimus, išmėginti virtualios realybės akinius.

Naujovė šiemet – vasaros skaitykla Panemunės paplūdimyje. Ji bus įkurta bendradarbiaujant su Panemunės šašlykine. Joje įrengtoje lentynoje taip pat bus galima rasti knygų ir žurnalų, kuriuos kauniečiai galės skaityti leisdami laiką paplūdimyje.

Priklausomai nuo oro sąlygų, paplūdimio bibliotekas planuojama įrengti jau nuo birželio 1 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA